Hoe bezorgd zijn wij om onze baby’s?

Vaccinatie
Vaccinaties

Wanneer een baby een dag huilt, maken we ons zorgen. Wanneer hij veel spuugt ook. Want wat is nu teerder en kwetsbaarder dan een babylichaampje?! Maar in Nederland vinden we het tegelijkertijd heel gewoon dat deze baby in zijn eerste levensjaar tien keer wordt gevaccineerd!


Vaccinatie is geen onschadelijke oplossing

Vaccineren is onder de bezorgde ouders zo vanzelfsprekend geworden, dat zij bijna geen kritische vragen meer stellen over de prik. Is het vaccinatiesysteem wel juist? Is het onschadelijk voor het kind? Het systeem moet – zo horen de ouders – het kind beschermen tegen nare ziekten. Welke ouder wil dat zijn kind ernstig ziek wordt? Dan kies je toch graag voor zo’n simpele oplossing als een prikje …

Nadelen nooit genoemd

Als ons kind maar op tijd de inentingen krijgt, kunnen we het bewaren voor difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Waarom niet? Het is toch volstrekt onschadelijk? De werkelijkheid is genuanceerder. Er zijn wel degelijk ernstige nadelen te noemen van vaccinaties. Die worden alleen door geen enkel consultatiebureau genoemd.

Systeem in de war

Ieder kind heeft een aangeboren afweersysteem. Virussen moeten heel wat verdedigingslinies passeren, voordat zij in het bloed hun schadelijke werk kunnen doen. De eerste barrière is de huid. Die belemmert de doorgang van het virus. Laat je je baby inenten, dan ruimt de injectienaald die eerste barrière rücksichtslos aan de kant. Tegen de natuurlijke regel in wordt een relatief grote dosis virussen direct ingespoten. Het afweersysteem van het babylichaam krijgt niet de kans om goed en afdoende te reageren op de indringers. Het raakt in de war. Het weet dat er indringers zijn. Maar welke kracht moet het inzetten om de infectie onschadelijk te maken? Het lichaam gaat aan het werk, maar de verwarring brengt als het ware het afweersysteem direct op achterstand.

Opmerkelijk

Dit gebeurt niet één keer in het eerste jaar van een baby, maar tien keer! Het afweersysteem kan op den duur zo verward raken, dat allerlei minder prettige reacties op gang komen. Uit een langdurig onderzoek in het Radboudziekenhuis in Nijmegen blijkt een duidelijke relatie tussen de toename van allergieën en de hoeveelheid vaccinaties. Ook wordt een link gelegd tussen klachten uit het autistische spectrum en het Nederlands vaccinatieprogramma. Opmerkelijk was een onnatuurlijke uitbarsting van diabetes mellitus type 1 bij jonge kinderen. We hebben het hier over een chronische ziekte die normaal niet op jonge leeftijd voor hoort te komen! Nu gebeurde dat wel, binnen twee jaar na de invoering van de vaccinatie tegen meningococcen.

Buitensporig belast

Baby’s hebben een aangeboren afweer- of immuunsysteem. Maar het duurt een paar jaar voordat dat ‘gerijpt’ is. Een pasgeboren baby teert aanvankelijk nog even op de immuniteit van de moeder. Intussen begint de rijping van het eigen systeem. In deze prille ontwikkelingsfase belasten vaccinaties het systeem op een buitensporige manier. Dat vergt veel energie, terwijl het de baby al zoveel energie kost om te groeien.

Kwik in je kind!

In ieder van die tien vaccinaties die je baby het eerste jaar krijgt toegediend, zitten de entstof en vele hulpstoffen. We noemen een paar van die hulpstoffen: formaldehyde (kankerverwekkend), thyromisal (kwik, een zwaar giftig metaal), aluminiumfosfaat (giftig), antibiotica. Elk van die hulpstoffen zijn in de kleinste hoeveelheid al schadelijk voor het immuunsysteem. Je baby – klein wezentje met een zeer pril immuunsysteem – krijgt het allemaal te verwerken! Niemand op het consultatiebureau vertelt je dat. Stel dat je dit zou lezen in een bijsluiter, zou je dan nog net zo onbezorgd je kind laten vaccineren?

Alternatief

Vaccinaties zijn geen oplossing. Hoe kunnen we dan ons kind zo goed mogelijk beschermen? Dat kan onder meer door het borstvoeding te geven tot ongeveer 9 maanden. Door ook later aandacht te besteden aan goede voeding, het liefst zonder toevoegingen (biologisch). Ook liefde, warmte en omhulling zijn onontbeerlijk, evenals rust, reinheid en regelmaat. Deze creëren samen een veilige basis waarop een kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Rol homeopathie

Hierbij kan de homeopathie een goede aanzet bieden voor de optimale ontwikkeling van onze kinderen. De homeopaat kan allerlei kwaaltjes effectief behandelen of zelfs voorkomen. Als de aanstaande moeder al tijdens de zwangerschap onder behandeling is van een homeopaat, profiteert de baby er ook van. Dat komt zijn ontwikkeling ten goede en vermindert de kans op aandoeningen die in de familie zitten zoals allergie, astma etc.

 Bij een vaccinatie krijgt het afweersysteem van het babylichaam niet de kans om goed en afdoende te reageren op de indringers. Het raakt in de war.

Meer weten?

Neem contact op met een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »

Lees ook: