Kokosolie voor zuurstof en weerstand

Gezond leven

Dat kokosolie goed is voor ons als mens, zal voor de meesten geen verrassing meer zijn. We gaan zo langzamerhand anders denken over ons voedingspatroon en vooral over wat we nodig hebben.

Anders denken daarover maakt ook dat we bewuster kunnen omgaan met ons dagelijks eten dat over het algemeen zoveel toevoegingen bevat wat zeker voor onze gezondheid, tegen kan werken. Wat altijd overeind blijft is de niet te patenteren kracht van de natuur.

Kokosolie effectief bij darmkanker

De goede stoffen van kokosolie zoals bijvoorbeeld Laurine zuur lijken meer werk te verrichten dan een chemokuur kan bewerkstelligen, volgens dit artikel. Wetenschappelijk onderzoek claimt een sterfte van maar liefst 90% van darmkankercellen in onze darmen bij een hoog gebruik van kokosolie per dag.

Laurine zuur komt in verschillende voedingstoffen voor, waaronder borstvoeding. Hier heeft het een antivirale en antibacteriële werking. Wel mooi vanuit deze kennis omdat we ook weten dat het geven van borstvoeding de meest preventieve manier is om de weerstand van de baby op hoog niveau te houden. Zo belangrijk is dan ook het geven van borstvoeding.

Laurine zuur bij te hoog cholesterol

Hoewel het voedingscentrum ons anders wil doen denken, blijken er studies te zijn van 60 klinische onderzoeken waar uit komt dat Laurine zuur het gunstigst effect heeft op de cholesterol verhouding HDL. Dit is belangrijker dan het totale cholesterolgehalte of alleen het LDL. De virus vernietigende en bacterie dodende eigenschappen van een ‘simpel’ stofje als Laurine zuur kan verstrekkende positieve gevolgen hebben. Geclaimd wordt een effectiviteit bij ziektes als HIV, ringworm, koortsuitslag of het Herpesvirus, Candida albicans en de staphylococcus aureus, denk daarbij bijvoorbeeld aan krentenbaard.

Kokosolie bij huidproblemen

Kokosolie kan dan zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden. Het is uitwendig prima als zalf te gebruiken met een groot effect. Wat ons betreft één van de eerste mogelijkheden bij huidproblemen. Bij baby luieruitslag en de basaal cel carcinoom plekjes geeft het direct goede resultaten. De Laurine zuur zorgt er bij huidproblemen voor, dat de verkeerde cellen verdwijnen omdat ze meer zuurstof in zich krijgen en de zuurstof stofwisseling gunstig wordt beïnvloed. De weerstand op cellulair niveau wordt verbeterd. Meer zuurstof in de cellen maakt een cel minder kankercel. Hierover doordenkend en op voortbordurend kun je zelf veel mogelijkheden bedenken waar kokosolie goede resultaten kan bewerkstelligen. Vuistregel is dat je écht binnen een week veranderingen moet waarnemen. En laat uiteraard, zo nodig even een dermatoloog of huisarts mee kijken.

Er zijn inmiddels een flink aantal boeken geschreven over de geneeskrachtige werking van kokosolie die ongelooflijk de moeite waard zijn om te lezen. Twee belangrijke boeken over kokosolie zijn ‘Kokosnoot geneest’ en ‘Het Ketogeen kokosvoedingspatroon’, beide geschreven door dr. Bruce Fife.

Naast het intensief gebruik van kokosolie is er nog een ander zuurstof bevorderend, veilig te gebruiken product namelijk SHH Schusslerzoutenmix.

Zuurstoftransport

Elke cel die te weinig zuurstof binnen krijgt, ontwikkelt zich tot kankercel. Deze mix zorgt voor een optimaal zuurstoftransport naar de cellen, precies in de verhouding van opname, omzetting en uitscheiding zoals het in een gezond lichaam geregeld is. We zien dat het zuurstof tekort een probleem is van onze tijd gezien het grote aantal mensen die kanker ontwikkelen. Denk ook aan het ontwikkelen van een zuurstoftekort als je gaat vliegen. Onder druk van de zware concurrentie, om de kosten te drukken, of wel de winst te blijven garanderen, hebben vliegmaatschappijen het zuurstofgehalte in de cabine verlaagt. Dat maakt dat zeker bij langere vluchten, onze cellen het moeilijk krijgen. Ga je vliegen, wees je dan dubbel bewust van deze processen zodat je daar zelf al het iets preventief in kunt doen.

Je eigen gezondheid is goud waard. Wees wijs, want je kunt veel meer zelf doen dan je denkt!

Foto: Koshy Koshy (Flickr, licentie: CC BY-SA 2.0)