Anita Korte

Anita Korte

Praktijk Natuurkracht
Slot 85
7608 ND Almelo
Tel: 06-23306278
E-mail: info@natuurkacht.nl
Website: www.natuurkracht.nl

Anita Korte

Mijn naam is Anita Korte-Kempers. Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Ik ben geboren in 1968 en ben opgegroeid op een boerderij, waardoor ik van kleins af aan al een binding had met de natuur. Vanaf 2010 heb ik mijn eigen praktijk in de klassieke homeopathie. De naam van mijn praktijk ‘NatuurKracht’ verwijst naar de kracht van de natuur en het zelfherstellend vermogen van de mens. Dit is de basis van mijn praktijk.

Ondersteuning van het zelfherstellend vermogen
Met behulp van klassieke homeopathie wordt het zelfherstellend vermogen ondersteund door middel van natuurlijke middelen. De balans in het lichaam wordt hersteld, want de genezing komt van binnen. Dit kan zowel bij acute als chronische klachten. Ter ondersteuning van de homeopathische behandeling kan ik door lichte aanrakingen met mijn handen energie aan de levenskracht geven en het natuurlijke proces extra kracht bij zetten.

Verbinding reguliere en alternatieve zorg
Ik vind het belangrijk dat de cliënt de regisseur is van zijn eigen leven. Staat u onder behandeling van een arts of specialist? Dat is voor mij geen belemmering, want samenwerking staat bij mij voorop. Ik ben van mening dat de homeopathische en reguliere geneeswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen. Zo blijf ik zelf de verbinding maken tussen de homeopathische en reguliere zorg door naast mijn praktijk ook in de reguliere zorg te blijven werken. Daarbij heb ik ruim 30 jaar ervaring als verpleegkundige en heb ik veel mogen leren door mijn oncologie en hematologie specialisaties.

Natuurkracht

Mijn ervaring
Rond mijn 18e begon ik als verpleegkundige in het ziekenhuis te werken. Door mijn rust en aandacht werd er veel aan mij toevertrouwd en kreeg ik de meest uiteenlopende levensverhalen te horen. Dat mijn werk in de zorg intensief en confronterend voor mij was, bleek toen ik na enige jaren het rustiger aan mocht doen, doordat ik in een burn-out kwam. Na altijd veel gegeven te hebben, mocht ik toen aan mijzelf geven.

Na deze periode werd er een ontwikkeling in mij in gang gezet. Ik werd mij er steeds meer van bewust dat ziekte een onderliggende oorzaak heeft en stond nog meer stil de achterliggende verhalen en belevingen van de patiënt en diens familie. Deze ontwikkeling was een proces van vallen en opstaan, waardoor ik in aanraking kwam met klassieke homeopathie. Ik was erg enthousiast en dankbaar voor de uitwerking die homeopathie op mijn eigen proces had en wilde dit ook uitdragen naar anderen. Dus volgde ik de opleiding ‘Klassieke Homeopathie’ aan de HAN in Almelo. Na het afronden van de opleiding ben ik naast mijn werk als verpleegkundige in 2010 gestart met mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie: NatuurKracht.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op door te mailen of te bellen. Indien ik niet bereikbaar ben, spreek dan gerust uw naam in zodat ik u terug kan bellen.

Inloopochtend
Iedere eerste donderdag van de maand ben ik aanwezig tijdens de inloopochtend van 9.00 tot 12.30 uur in mijn praktijk in de Koningshoek aan het Slot 85, te Almelo. Hier kunt u terecht voor vragen, informatie of een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek

Neem contact op