Wat een fantastische geneeswijze!

Een aantal weken geleden brandde ik me, door een stommiteit, aan kokende stoom tijdens het koken. Het deed zo enorm veel pijn dat ik even huilde als een klein kind. Ik koelde gedurende vier volle uren met water en ice-pack. Tegen bedtijd deed het nog dermate pijn als ik mijn hand uit het water haalde/het ice-pack van mijn hand haalde, dat ik voorzag dat slapen een probleem zou worden.

Ik belde het spoednummer van de homeopathische praktijk en ging aan de slag met de adviezen van de dienstdoende homeopaat. De verbrandde hand in zo warm mogelijk water houden. Dus in tegenspraak met wat ik ooit met EHBO leerde. Eerst nam ik lauwwarm water. Het deed even flink pijn, maar dat zakte snel af. Beetje heet water erbij en opnieuw deed het even flink pijn. Zo verder tot het water zo heet was dat mijn gezonde hand er nog net in kon. Ik was echt blij verrast ! Wat koud water niet deed, deed warm water wel: De brand eruit trekken: Het gelijke met het gelijksoortige genezen!

Het tweede advies was een snuifflesje* maken. Gelukkig heb ik al een aantal jaren een homeopathische EHBO doos in mijn bezit, evenals kleine flesjes en een fles jenever voor dit doel. Het homeopathische middel deed de rest en ik heb heerlijk geslapen. De volgende dag deed het nog nauwelijks pijn ! En de ontstane brandblaar was bijna niet meer terug te vinden. Wat is homeopathie toch een fantastische geneeswijze!

* Vanwege de wet- en regelgeving mogen we het middel niet meer noemen