Tips voor een bruine huid

Homeopathie in de lente
Zonnecreme

Het is voorjaar, de zon is weer terug van weggeweest. Zijn kracht neemt dagelijks toe en zorgt dat onze huid weer bruin wordt. Maar hoe bereid je je nou het beste voor op die zonnestralen, die in het begin al gauw teveel kunnen worden?

Na de winter moet je rustig aan beginnen met jezelf bloot te stellen aan “den koperen ploert” en de huid voorbereiden op de zon. Vitamine A is een belangrijke stof die de huid nodig heeft om zichzelf te beschermen. Als je voldoende hebt zal je huid soepel en zacht zijn. Bij een tekort, wordt de huid droog en schilferig, krijg je roos in je haar en eeltvorming aan de voeten. Een belangrijke vitamine voor de huid dus en die moet daarom voldoende voorradig zijn in het lichaam.

In groene groenten, wortels, bietjes en andere rode groenten en vruchten zoals tomaat zit een kleurstof geheten bètacaroteen, en daar maakt het lichaam zelf vitamine A van. Door middel van bijvoorbeeld verse groentesappen kun je de aanvoer voor de huid van binnen uit verzorgen. Een gezondere voorbereiding en voorjaarskuur bestaat er niet!

Aan de buitenkant moeten we ook wat doen. Het is goed om de huid voor het zonnen licht te scrubben, dan wordt deze mooi egaal bruin, omdat de dode huidcellen verdwenen zijn. Je kunt daarna met duindoorn-huidolie, die ook betacaroteen bevat, de huid verzorgen. Daar blijft de huid lekker soepel door en goed verzorgd. Maar het allerbelangrijkste is vooral rustig aan beginnen met zonnen. In het begin niet te lang en niet op het heetst van de dag, dus voor 11 uur ’s morgens of na 16 uur. Dan wordt de huid het mooiste bruin!