Ik ben gezond en jij?

Gezond leven
Ik ben gezond en jij?

Richten op je gezondheid is altijd veel beter dan je te moeten richten op ziekte en herstel. Immers, dan loop je al weer met een paar punten achter de feiten aan. Dat de kracht van de homeopathie in de preventie ligt moge duidelijk zijn. Je weerstand neemt toe, je ontvankelijkheid en daarmee neemt de impact voor wat ‘heerst’ of wat er ‘speelt’ af en dat maakt sterk.

En samen met voldoende rust, goed eten en de juiste hoeveelheid natuurlijke vitamines en mineralen kom je een heel eind. De vakantieperiodes zijn altijd fijn om je rust te pakken, maar ook om je creativiteit weer toe te laten. En mijmerend in de ruime tijd komen dan wellicht weer gezonde voornemens naar boven voor straks als werk, school, alle stress en drukte weer gaat beginnen.

De allerbelangrijkste dagelijkse ingrediënten voor gezondheid zijn natuurlijk de vitamine C en vitamine D zodra de R weer in de maand is. Ook dit valt onder preventie. Maar niet iedereen redt het alleen met de vitamine C en D om z’n gezondheid naar een hoger pan te tillen. Vaak is er meer nodig, zeker als er in de familie meer ziektes voor komen. Juist dán is het verstandig om je op tijd te richten op jouw gezondheid, zodat je deze, vaak erfelijke ziekten, zélf niet gaat ontwikkelen.
Te denken valt dan aan; reuma, hooikoorts, allergieën, slijtage, eczeem, hypermobiliteit, kanker, koortsuitslag, wondroos, gordelroos, nier- of andere orgaanproblemen, oorontstekingen, holteontstekingen, hoofdpijn en migraine, menstruatieproblematiek, onverklaarbare koorts etc.
Te denken valt ook aan de altijd in het organisme blijvende ziekten als Pfeiffer, fibromyalgie, een burn-out of het chronisch vermoeidheidssyndroom. Dit zijn eigentijdse ziekten, ziekten die in deze tijd passen, evenals hart- en vaatziekten en kanker.
Te denken valt aan de typische seizoen ziekten als hooikoorts, griep en verkoudheid, zonne- en alle andere allergieën.
Te denken valt ook aan andere gezondheidsproblemen die hier niet genoemd worden misschien. Vraag er gerust naar! Samen weten we meer dan alleen!

Vergeet uitspraken als;

  • ‘het zal de leeftijd wel zijn…’
  • ‘Ons Pa had het ook …’
  • ‘hoort bij het ouder worden…’
  • ‘je moet er mee leren leven…’

Deze vallen onder de zogenoemde ‘dooddoeners’, want gezondheid is een individueel iets en geen collectief, verklaarbaar, proces. Het heft zelf in handen nemen en twee per jaar een check-up bij één van onze praktijken gaat wonderen verrichten!