Vaccineren? Ga eerst goed informeren

Vaccinatie
Vaccinatie bij baby

Er is veel te doen over vaccinaties, vaccinaties en nóg meer vaccinaties. Ouders vragen veel en vaak om advies. Ouders  worden ook onder druk gezet, angstig gemaakt voor gruwelijke gevolgen als je niet vaccineert en gewoon je kinderen indien mogelijk, een kinderziekte laat doormaken. 

En wat moet je dan kiezen?  Je kind verliezen door een ziekte is een gedacht die niet te verdragen is, je kind verliezen of ernstig ziek laten worden juist dóór een vaccinatie is eveneens een gedachte die niet te verteren is. Alleen het is niet déze keuze waar we voor staan.

Kindersterfte door de kinderziekten, was al zo goed als over door gezonder eten, betere huizen, meer hygiëne en door de kinderarbeid af te schaffen. Ter herinnering en illustratie nog even het grafiekje (bron: Tijdschrift voor Geneeskunde!) , wat ook gewoon op internet te vinden is.

Sterfte en vaccinatie

En vanaf de eind 70 begin 80-er jaren zijn we gaan vaccineren tegen de kinderziektes… Dat heeft dus écht geen effect gehad verhoudingsgewijs… Dat heeft nauwelijks een meerwaarde…

En toch wil men ons graag anders doen denken en gaan veel mensen mee in het kuddegedrag dat door angst gevoed, vaccinatie keuze bevorderend is. Overdacht en doeltreffend wordt door deze angstscenario’s een grote groep mensen gevangen, in het door de overheid & farmacie uitgegooid, winstgevend visnet. En als we maar gaan denken dat onze kinderen sterven aan bijvoorbeeld de mazelen, dan worden we vanzelf angstig. Maar het is niet zo zwart-wit. Sta je voor de keuze?

Informeer dan in ieder geval via zoveel mogelijk kanalen. We noemen er een paar:

Een paar gedachten die wellicht angst-neutraliserend zijn;

 • De beste weerstand is je eigen weerstand en dié kun je makkelijk zelf optimaliseren
  • Eet zoveel mogelijk biologisch
  • Vermijd E-nummers en andere toevoegingen
  • Neem extra vitamine C want écht in het fruit en groente zit vandaag de dag niet meer voldoende
  • Neem standaard vitamine D; rond de 100 is een goede waarde, maar dat heeft tegenwoordig niemand meer van nature. Is het prikken waard…
  • Check of je Pfeiffer hebt doorgemaakt, dit blijft altijd als een weerstand-verlager én blokkade aanwezig. Lossen we ‘m op, dan upgrade je je vitaliteit en optimaliseer je jouw weerstand, los je ‘m niet op dan creëert dat altijd een vitaliteitsprobleem.
  • Slaap voldoende, liefst 7 á 8 uur voor volwassenen, 11 tot 12 uur voor kinderen
  • Vermijd zoveel mogelijk stress, verdriet, machteloosheid, angst, boosheid etc.
 • Angst is een slechte raadgever
 • Doe de dingen waar je blij van wordt, dat bevordert je gezondheid

De kracht van de homeopathie ligt in de preventie! In al onze praktijken helpen je graag verder.