Het Corona virus, zo jong en nu al zo berucht…

Coronavirus
Corona virus

In het nieuws wordt met een serieus gezicht verteld dat er inmiddels ook een 80-jarige patiënt, als toerist verbleven in China, bij terugkomst in Europa opgenomen is en inmiddels overleden aan het coronavirus…

Hoe kunnen we dit nieuwsbericht ontrafelen, weer naar normale proporties terugbrengen en angst en dreiging weer neutraliseren? Een deel van het bericht is waar; er wás een 80-jarige toerist in China, deze man ís teruggevlogen naar Parijs, wás besmet met het Coronavirus, ís opgenomen in het genoemde Parijse ziekenhuis, maar daarna gaat het verhaal mank.

Deze 80-jarige man is niet overleden aan het Corona virus, maar aan zijn onderliggende zwakte (leeftijd) en de daarbij behorende leeftijd gerelateerde, verminderde weerstand, zodat zijn levenskracht het virus niet heeft kunnen overwinnen. Tel daar nog eens bij op dat deze man een flink eind gevlogen heeft, waarbij het sinds een aantal jaren ingevoerde verminderd zuurstofgehalte in het vliegtuig, zeker geen goed doet bij iemand van deze leeftijd. Immers elke cel die 30% verminderd zuurstof krijgt, loopt een groot risico om kankercel te worden…

En door bovengenoemde feiten gaat ieders weerstand, zeker van een 80-jarige, zodanig dalen en wel zo dat álle virussen deze man naar zijn overlijden geleid zouden hebben. Nuancering ten aanzien van de berichtgeving over het Coronavirus is wel degelijk op zijn plaats. Het Corona is nooit de boosdoener, maar de onderliggende vitaliteit van degene die het Coronavirus oppakt. Als je weerstand goed is, krijgt het Corona virus écht geen vat op je.

Wist je overigens dat een inname van hoog vitamine C je weerstand een enorm hoge boost geeft? En dat ook doet bij dreigende Corona, griep of andere virussen? Dan kun je gelijk al beginnen!

Bron: Fit met voeding van Gert Schuitemaker