Een geschenk in een simpel korreltje

Op de verjaardag van de dochter van mijn beste vriendin, was het een drukke bedoening. Het feestvarken werd 18! Een mijlpaal in een mensenleven. Vroeger nog lang niet volwassen. Nu natuurlijk wel.

Het was mooi weer en de hapjes en drankjes werden buiten geserveerd. Genieten dus! Het duurde maar even of mijn vriendin riep uit de verte: “er is iemand door een wesp geprikt, kan ik wat doen?”

Ze was in het bezit van een homeopathisch EHBO doosje, of wel een ‘acuut pakket’ zoals wij dit onmisbare noodkistje ook noemen. “Je moet dit middel nemen” riep ik vanaf mijn zonnige plekje in de tuin. “Eén korreltje onder haar tong!” gaf ik er als aanvulling bij. En zo geschiedde.

Ik wist niet wie het slachtoffer was, maar dat werd snel duidelijk. Een jong meisje, nog beduusd naar haar vinger kijkend, nam haar plaats in de tuin weer in. Een groepje kinderen schoof om haar heen zodat ze goed konden zien wat de wesp had aangericht. Een rode plek en een opkomende vurige zwelling.

Ik was benieuwd. Hoe lang zou het duren voordat er reactie op het gebruikte middel zou komen? Ik hield het meisje met een schuin oog in de gaten. Het duurde maar even of ze concludeerde dat ze haar vinger weer kon bewegen. En vol ongeloof deelde ze ook mee aan de groep meelevende kinderen, dat de vinger al veel minder rood was en de zwelling niet doorzette maar juist afnam. De groep beaamde het en heel snel was het leed weer geleden.

Een waardevolle tip voor elke zomer

Wanneer je geprikt wordt door een wesp, neem onmiddellijk een korreltje Arnica in je mond en de pijn neemt direct af. Een zwelling ontstaat er dan niet. Heerlijk voor baby’s en kleine kinderen, maar ook heerlijk voor volwassenen of mensen die altijd allergisch reageren. Een geschenk in een heel klein simpel korreltje…