Ik voel me veel en veel beter!

Zeventig jaar geleden werd ik met reguliere geneeskunde opgevoed, echter de regel ‘lichaam en geest zijn één’ was, toen al, in ons gezin niet onbekend. Zo rond m’n twintigste kwam bij mij de belangstelling voor homeopathie en in de loop der jaren ook voor o.a. orthomoleculaire geneeskunde en acupunctuur. Dit loopt vanaf die tijd als een rode, golvende draad door mijn leven. Of ik daar wat mee deed, besliste ik natuurlijk wel zelf maar ik wilde ook een goede verstandhouding met mijn reguliere arts hebben; dus was het ook: welke huisarts tref je, hoe staat die tegenover deze instelling? En daarin is wel een zeer grote variatie heb ik mogen ervaren.

De veranderende instelling binnen de geneeskundige zorg: veel gauwer en meer medicatie bij klachten, = klacht behandelen, maar minder kijken waar komt het vandaan, heeft zeker een belangrijke rol gespeeld bij het hernieuwen van mijn contact met de klassieke homeopathie.

Vanaf mijn 55e werd mijn inspanningsastma en hoge bloeddruk regulier behandeld. Zo’n 6 geleden kreeg ik ook last van eczeem, alleen aan de vingertoppen en sporadisch op andere plekken op de hand. Ik doorliep na eerst zelf wat ‘aangemodderd’ te hebben het hele medische circuit tot en met een universiteitsziekenhuis om van dit eczeem af te komen. Resultaat: 0,0 en hondsberoerd van alle medicatie. Het punt ‘tot hier en niet verder’ was bereikt. Maar wat dan? De herinnering aan eerdere homeopathische behandelingen met goed resultaat kwamen weer boven en de stap voor een afspraak werd gezet.

Bij het 1e consult was de hoofdklacht dus mijn eczeem maar natuurlijk werd de behandeling niet alleen daarop toegespitst. Er was al vrij snel duidelijke verbetering waar te nemen, maar ik bleef nog wel de reguliere medicatie voor de inspanningsastma en hoge bloeddruk gebruiken. Nu ben ik bijna 2 jaar verder en sinds 1 jaar inmiddels ook met de overige reguliere medicatie voor inspanningsastma en hoge bloeddruk gestopt. Dit wordt nu ook via de homeopathie aangepakt. Eén ding is wel duidelijk, ik voel me veel en veel beter. Het eczeem vlamt af en toe nog wat op, de bloeddruk is goed en mijn energieniveau sterk verbeterd zonder benauwd te zijn. En wanneer het eens wat minder gaat, dan is een telefonisch overleg voor evt. wijziging in de medicatie of een consultafspraak maken de oplossing.

Mijn huisarts respecteert mijn keuze, in zijn praktijk worden de gebruikelijke controles (2 keer per jaar) uitgevoerd zodat zo nodig door de homeopaat een aanpassing in de medicatie gedaan kan worden.

Een blije Mariëtte