‘Superbacterie in 2050 dodelijker dan kanker’

Nieuws
Superbacterie

Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen er tegen 2050 wereldwijd jaarlijks tien miljoen extra mensen overlijden aan een resistente infectie. Dat blijkt uit een schokkende Britse studie.

Momenteel sterven er per jaar wereldwijd 700.000 mensen aan bacteriën die resistent zijn tegen medicijnen. In Europa en de Verenigde Staten gaat het om 50.000 overlijdens per jaar.

Actie ondernemen

Superbacteriën kunnen tegen 2050 dodelijker zijn dan kanker, indien er niets wordt gedaan. Dat stelt econoom Jim O’Neill, die door de Britse premier David Cameron werd gevraagd een rapport op te stellen over antimicrobiële resistentie. De Telegraaf berichtte erover. Volgens O’Neil zal de impact in de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en de MINT-landen (Mexico, Indonesië, Nigeria en Turkije) het zwaarst zijn. Tegenover de BBC vertelt de econoom: “In Nigeria kunnen we tegen 2050 meer dan een op de vier sterfgevallen toeschrijven aan resistente infecties en in India zullen jaarlijks twee miljoen extra levens verloren gaan.”

Samen met zijn team gaat O’neill nu onderzoeken welke acties er ondernomen moeten worden om de antibioticacrisis het hoofd te bieden. Bijvoorbeeld:

  • Het aanpassen van medicijngebruik om de stijging van resistentie te verminderen.
  • Vaart zetten achter de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.
  • Internationale acties rond medicatiegebruik.
  • O’Neill: “Het probleem oplossen is op de lange termijn een stuk goedkoper dan niets doen”.

Homeopathisch bekeken

In de behandeling van infectieziekten krijgen bacteriën het jammer genoeg steeds maar weer op de kop. Zij worden, volkomen onterecht, gebombardeerd tot ziekteverwekkers die bestreden moeten worden. Hiertoe ontwikkelde de industrie in de achter ons liggende 70 jaar een grote diversiteit aan antibiotica’s. Met behulp van antibiotica werden alle infectieziekten bestreden. Uiteindelijk leidt het gebruik van antibiotica altijd tot resistentie waardoor de zogenaamde ziekteverwekkende bacteriën er niet meer van onder de indruk zijn en er niet meer door kunnen worden bestreden.

Het is verontrustend waar te nemen dat politici en industrie wereldwijd de oplossing voor epidemische ziekten menen te moeten vinden in het gebruik van antibiotica’s. En dat terwijl inmiddels al lang duidelijk is dat deze benadering een ontzettend dure en doodlopende weg is en de epidemische ziekten op deze wijze nooit effectief bestreden zullen kunnen worden.

Niet iedereen wordt door ziekteverwekkende bacteriën en onder alle omstandigheden altijd ziek. Of we ziek worden wordt in hoge mate bepaald door ons immuunsysteem, onze afweer. De oorzaak voor infectieziekten ligt dus niet bij de bacteriën maar bij ons zelf. Onze afweer. Preventie tegen infectieziekten kan het beste gebeuren door het afweersysteem te ondersteunen. Dit kan o.a. door:

  • Goede hygiëne (inclusief riolering)
  • Goed drinkwater
  • Goede leefregel
  • Goede voeding (de Juiste supplementen)
  • Homeopathische ondersteuning van het immuunsysteem
  • Homeopathische middelen roepen schijnsymptomen op die lijken op die van de natuurlijke ziekte
  • Deze schijnsymptomen als kunstmatige ziekteprikkel vormen een soort trainingsschema voor het afweersysteem om als reactie de weerstand tegen de natuurlijke ziekte te verhogen.

Homeopathische middelen roepen geen resistentie op omdat ze de bacteriën niet bestrijden maar het natuurlijke afweervermogen vergroten waardoor ons eigen afweersysteem met de infectie afrekent. Zo is homeopathie, effectief, duurzaam en goedkoop. Dezelfde middelen kunnen ook op zeer effectieve wijze preventief gebruikt worden in de behandeling van epidemische ziekten. Het maakt dat het ziekteverloop veel milder verloopt en er veel minder mensen sterven als gevolg van de epidemische ziekten.

Dit feit heeft zich tijdens verschillende epidemieën in de geschiedenis bewezen.