Vlinders in je buik
Overige- Geschreven door Redactie
- Geplaatst op 7 september 2013
- 0 reacties
Soms kijk ik naar het tv-programma Memories van de KRO. Wat me erin boeit is om te zien hoe mensen omgaan met hun ervaringen uit het verleden, of het een verliefdheid of echte “verkering” was maakt niet uit. De een had een leuk vakantieliefje, heeft haar leven (ik zie meestal vrouwen die op zoek gaan) daarna prima opgepakt en vindt het leuk om dat eerste vriendje nog eens te zien. Een ander is altijd met die eerste ervaring bezig gebleven en uit haar verhaal blijkt dat van grote invloed geweest op latere relaties, bijvoorbeeld omdat er telkens relatieperikelen ontstonden waardoor er weer een einde aan de relatie kwam. Het lijkt dan alsof ze de oplossing daarvan zoeken in hun eerste ervaringen.
Daar waar het allemaal lekker loopt, hoeven we niets met homeopathie, daar waar het niet goed gaat hebben de liefde en de homeopathie zeker iets samen. Laten we even kijken naar verliefdheid, liefdesverdriet en de eerste seksuele ervaringen.
Vlinders in je buik
Verliefd: vlinders in je buik, niet meer slapen, nauwelijks kunnen eten, voortduren je mobiel checken of hij zich al weer meldt, wie kent dit niet. Heerlijk en heel gezond, het stimuleert ons immuunsysteem en helpt tegen alle kwalen. Lastig wordt het als je daar niet meer uit komt, je komt langere tijd niet meer aan eten toe of je kunt maar niet in slaap komen; school of werk gaat eronder lijden, je ziet je vrienden en familie niet meer staan, je denkt alleen maar aan hem. Dan wordt het een ongezonde toestand. In de homeopathische ziekteclassificatie noemen we dit een incident, een gebeurtenis in je biografie, en zo goed als zeker rustend op een constitutionele basis die daar zeer gevoelig voor is. Met homeopathische middelen kunnen we alles weer in een normaal vaarwater brengen. Verliefd kun je blijven en opnieuw worden, echter op een gezonde manier.
Liefdesverdriet
Hetzelfde geldt voor liefdesverdriet. Iedereen die hier ervaring mee heeft zal kunnen beamen dat je er behoorlijk last van kunt hebben. Je wilt er niet aan, wordt boos en verdrietig en beseft dat het er niet anders van wordt, leert je lessen en pakt je leven weer op. Een normaal proces dat wat korter of langer kan duren, afhankelijk van hoe je relatie was, de duur ervan enz. Het lijkt op de fasen van een rouwproces en kunnen ook door elkaar lopen. Wederom: als je erin blijft hangen wordt het ongezond. En daar kunnen homeopaten behandeling bieden om het leven weer op de rails te krijgen.
De eerste seksuele ervaringen
Voor de een ’n prachtige ervaring, voor de ander een trauma voor de rest van het leven. Gezond is als beide partners er zorgend voor elkaar mee omgaan en beiden hun grenzen en wensen aan kunnen geven. Gelukkig is dit voor heel veel mensen zo. Dit kan veranderen als er bijvoorbeeld oude, ver weggestopte ervaringen van misbruik naar boven komen. Dan gaat de relatie opeens een heel ander traject in, want die ervaringen vragen eerst om verwerking. Wat we in de praktijk ook nogal eens tegenkomen is blaasontsteking na de eerste of na elke vrijpartij. Een seksuele relatie is ook een heel kwetsbaar en subtiel gebeuren en onbewust kan er iets gekwetst worden, een grens overschreden worden met als gevolg een blaasontsteking. En tenslotte zijn er de seksueel overdraagbare aandoeningen die weer meer en meer voorkomen omdat er minder veilig gevreeën wordt.
In al deze gevallen kunnen we de juiste homeopathische geneesmiddelen inzetten en in korte of wat langere tijd genezing bewerkstelligen. En zo zie je dat liefde en homeopathie een heel goed stel vormen.