Zit er een andere kant aan griep?

Griep
Griep

Griep wordt in onze samenleving alleen maar negatief geduid. Miljoenen worden gespendeerd om steeds weer een passend vaccin te vinden. Maar griep heeft ook een andere kant. Net als de veelgeprezen griepvaccins. 

De andere kant van griep

Het RIVM en de overheid laten ons graag één beeld van de griep zien. Alsof je van één kant naar een boom kijkt. Wie van de andere kant naar dezelfde boom kijkt, krijgt toch een heel ander beeld. Zo is het ook met griep.

Eenzijdig beeld

Griep is een ziekte waarvoor je bang moet zijn. Althans, dat beeld scheppen RIVM en overheid. Wij kunnen ons beschermen tegen griep door ons te laten vaccineren, door virusremmers te nemen en door goed op onze hygiëne te letten. Maar wat zien we als we dit angstbeeld even loslaten en proberen ‘de boom’ van de andere kant te bekijken? Zit er wel een andere kant aan griep?

Tamiflu helpt weinig

Die andere kant is er wel degelijk. Zo staan griepvirussen erom bekend, dat ze door de tijd heen milder worden. Simpelweg gesteld heeft het virus er niets aan als zijn gastheer overlijdt. Behalve dat het virus milder wordt, muteert het ook snel. Daarom helpen virusremmers als Tamiflu weinig.

Samenstelling vaccin

Het griepvaccin wordt gemaakt door het virus in een bebroed kippenei te spuiten. Ieder vaccin kan daardoor ook resten kippeneiwit en antibiotica bevatten. Verder wordt aan een vaccin kwik of aluminium toegevoegd. Dit om het lichaam aan te zetten tot het maken van antistoffen. Kwik en aluminium zijn zeer giftige stoffen. Beide tasten ons zenuwstelsel aan. Vandaar ook het verband tussen vaccins en autisme. (zie ook: Wat zit in mijn lichaam na een vaccinatie)

Koorts heilzaam

Vaak gaat griep gepaard met hoge koorts. Ook daar schrikken mensen van. Ze hollen naar de medicijnkast om met paracetamol de koorts te verlagen. Een foute actie! Het griepvirus kan zich namelijk niet verder vermenigvuldigen bij een lichaamstemperatuur boven de 38,8° C. Door paracetamol te nemen, blokkeren we ons eigen afweermechanisme en beroven we ons van ons zelfgenezend vermogen.

Koorts en kanker

Het is bekend dat mensen met kanker jarenlang geen koorts hebben gehad. Kanker is een koud proces. Koorts daarentegen is warm. Koorts helpt ons om ontspoorde cellen in ons lichaam op te ruimen. Zo kunnen griep en de bijgaande koorts een preventieve werking hebben tegen kanker.

Alternatieven

Overheid en RIVM roepen ons op – zeker wanneer we tot de risicogroep behoren – om onszelf te beschermen door de griepprik te halen en Tamiflu te slikken. Er zijn evenwel veel betere alternatieven voorhanden:

  • Aan de basis van de preventie liggen een gezonde levensstijl en daarmee een goede afweer.
  • Heb je griep of denk je dat je griep gaat krijgen? Gebruik dan vitamine C in een hoge dosering (volwassenen: 3.000 tot 6.000 mg. per dag). Vitamine C heeft een zeer versterkend effect op het immuunsysteem.
  • Gebruik zeker in een griepperiode echinacea. Dat middel zorgt voor een actievere werking van onze witte bloedcellen.
  • Gebruik in zo’n griepperiode zink. Dit verbetert onze weerstand en heeft een antivirale werking.
  • Ieder jaar wordt van het griepvaccin een homeopathisch middel gemaakt. Dit middel kun je preventief innemen, als alternatief voor het vaccin. Neem hiervoor contact op met de homeopathie praktijk in je buurt.
  • Heb je griep, dan kan de reactiekracht van je lichaam versterkt worden met een homeopathisch middel dat past bij de symptomen die je hebt.