‘1,4 miljoen Nederlanders gaan wisselen van zorgverzekeraar’

Nieuws
zorgverzekeraars

Uit een recente peiling van ZorgWijzer.nl onder 1143 respondenten blijkt dan ook dat 8,4 procent van de Nederlanders van plan is om in de laatste twee maanden van het jaar een andere zorgverzekering uit te kiezen voor 2016.

Dat staat gelijk aan 1,4 miljoen verzekerden die gaan wisselen van zorgverzekeraar; bijna 200.000 meer dan een jaar geleden, toen 1,22 miljoen (7,3 procent) overstappers zijn geteld.

Halverwege november tot aan eind december is het weer mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Tijdens Prinsjesdag zijn de wijzigingen voor de zorgpremie, eigen risico, zorgtoeslag en inhoud van het basispakket bekend gemaakt. Zorgverzekeraars hebben voor miljarden euro’s aan overreserves, waarvan een groot deel gebruikt gaat worden om de premie volgend jaar enigszins te drukken. Doordat er per concern veel verschil zit in de hoogte van de financiële buffer, kan het premieverschil tussen de verzekeraars echter hoger komen te liggen dan ooit.

69 miljoen euro

De ruim 1,2 miljoen Nederlanders die eind vorig jaar zijn overgestapt van zorgverzekering hebben in totaal 69 euro miljoen euro bespaard, blijkt uit de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015 van de Nationale Zorgautoriteit (NZa). Dat komt neer op ongeveer 56 euro per persoon.

Bron: Zorgwijzer