Elke onvruchtbare situatie is anders

Week van de vruchtbaarheid

In de week van de vruchtbaarheid staat het krijgen van kinderen centraal. Of liever gezegd problemen met het krijgen van kinderen, het zwanger worden. Verdrietig wanneer er een kinderwens is, verdrietig wanneer het niet mogelijk blijkt en heftig wanneer daar een heel traject aan vooraf blijkt te moeten gaan.

Het woord Vruchtbaar heeft een aantal betekenissen die in het verlengde van elkaar liggen.

  • Veel vruchtdragend (bijvoorbeeld bij bomen, struiken)
  • Veel navolging
  • Positief ontvangen zijn
  • Het krijgen van kinderen
  • Veel; in de zin van bijvoorbeeld een vruchtbaar onderzoek of gesprek of ontmoeting

In onze praktijken ontvangen we vaak vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen en helpen we een zwangerschap te laten ontstaan. In heel veel gevallen lukt dit ook en is een regulier medisch traject niet nodig, of kunnen de nadelige effecten van het regulier medisch traject geneutraliseerd worden. Elke onvruchtbare situatie is anders. Er zijn veel verschillende oorzaken/aanleidingen waar individueel op voorgeschreven wordt.

Wanneer de innerlijke balans zich herstelt, fysiek, functioneel, mentaal en emotioneel, dan wordt de mogelijkheid tot het zwanger veel groter. De cyclus herstelt zich en in alle opzichten werkt dit voorwaardenscheppend. Het niet zwanger kunnen worden, of wel (vermeende) onvruchtbaarheid komt dan in een ander daglicht te staan.

Wanneer er écht iets onherstelbaar beschadigd is, kan homeopathie natuurlijk ook niets doen. Het is geen toveren immers… Wellicht kan in zo’n situatie iets gedaan worden om dit een plekje te geven en op een goede manier verder te gaan.

Kortom, de moeite waard om over na te denken!