18/01: Vingerreflexologie in Praktijk Jantsje Dekker

Jantsje-Dekker
Vingerreflexmassage

Op 18 Januari 2015 geeft Annemieke Cornelisse een lezing over Vingerreflexologie in Praktijk Paracelsus te Gouda van Jantsje Dekker. 

Deze lezing wordt gehouden in de serie”Gezondheid anders bekeken”, een initiatief van Jantsje Dekker. Iedere maand wordt een lezing georganiseerd om gezondheid te bevorderen. Toegang:10 euro. Aanmelden bij Jantsje Dekker, tel: 0182-58405.

Wat is vingerreflexologie?

Beter kan ik beginnen met: wat is vingerreflexologie niet en waarom gebruik ik dit in mijn Praktijk voor Klassieke Homeopathie?

Vingerreflexologie heeft niets met voetreflexologie te maken.Wel pas je acupressuur toe en massage.In de vingers zit de tastzin die je voor je geboorte al goed hebt ontwikkeld.Het is het eerste en meest betrouwbare zintuig dat je als cadeau hebt ontvangen. De vingers bevatten de meeste receptoren die in directe verbinding staan met het emotie deel van het brein(senso somatische cortex). Onverwerkte heftige emoties die je je hele leven meedraagt bewust of onbewust,zorgen uiteindelijk voor ziektes of andere lichamelijke ongemakken.Ze verzuren op den duur het lichaam en tasten uiteindelijk het immuunsysteem, het hormonaal systeem en/of de stofwisseling aan. Door de vingers op een bepaalde wijze te behandelen,worden de belastende emoties die je hebt losgekoppeld van de ervaren gebeurtenissen. Het lichaam krijgt hierdoor weer de energie om je optimaal te beschermen tegen de aanvallers van buitenaf.

De kracht van je vingers is zo sterk dat over het algemeen een sessie voldoende is om je aangetaste immuunsysteem, hormonaal systeem en/of je stofwisseling te herstellen. Je kunt dit direct merken door het gevoel dat je erover had, veranderd is. Je kunt Vingerreflexologie vergelijken met een systeemherstel van de computer na een virus.

Verbeter je gezondheid door je verleden te optimaliseren

Vingerreflexologie gaat er vanuit dat ziekte en ander lichamelijk ongemak een heftige allergische reactie is. De huidige klacht is hieruit ontstaan.Net als in de homeopathie gaan we kijken naar de oorzaak.Immers, als we de oorzaak vinden van de klacht,is er 95 % op genezing.Ook bij vaccinatieschade is de Vingerreflexologie een mooi middel. Er worden tijdens de behandeling op een bepaalde wijze vragen gesteld, bv over de zwangerschap van het ziek geworden kind.Dus de vraagstelling is en bij Vingerreflexologie en bij homeopathie erg belangrijk.

In dit jaar kreeg ik een patient binnen met incontinentieklachten.Wat ik ook inzette de klacht bleef aanwezig, zij het ook in mindere mate.Toen ik de vingerreflexologie toepaste,was de eerste sessie al succesvol,maar ik was niet helemaal zeker of er niets was achter gebleven.Een tweede sessie bracht de definitieve eliminatie van deze klacht.De patient was zich niet bewust van wat er was opgeslagen in de cellen die de klacht had veroorzaakt.Een mooie bijkomstigheid is, dat ik vooral vanuit mijn intuitie werk.Ik kon zelfs de oorzaak benoemen. Ik werk met kleur, visualisatie en doe een beroep op het gevoel over de oorzaak.Het denken aan de oorzaak wordt heel kort in beeld gebracht en dan blijven we bij het gevoel.

Het resultaat is bijzonder en ook de duur van de behandeling is zo kort:wat ben ik blij dat ik hier ”tegenaan” liep. In het geval van blokkade, zoals in bovenstaand voorbeeld, dat ik geneesmiddelen inzet en er gebeurt niets, is deze discipline een redmiddel.

Dit artikel is geschreven door Jantsje Dekker.