Alternatieven voor de pil

Anticonceptie pil
Anticonceptie

Vanuit de praktijk ontvangen we steeds meer signalen dat patiënten niet onverdeeld gelukkig zijn met het gebruik van de pil. Er ontstaat een haat/liefde verhouding, die wel te begrijpen is. Ook als homeopaat staan we  niet te springen bij het gebruik van de zo alom ingeburgerde anticonceptiepil. Daarvoor hebben we te veel problemen in de praktijk gezien die terug te voeren zijn op het gebruik van de pil: post natale depressie, bekkeninstabiliteit, schildklierproblematiek, hoge bloeddruk, migraine, onvruchtbaarheid en hoofdpijn etc.

Los nog van het feit dat het hormonale systeem kunstmatig in stand wordt gehouden door het gebruik van de pil. Dit heeft in elk organisme, een ‘geheugenverlies’ van de betreffende organen als gevolg.  mét de daarbij behorende consequenties. Zo creëren we moeilijkheden bij zwangerschap en bevalling en in een latere fase bij de overgang, die moeilijk terug te draaien zijn naar een gezonde balans.

De volgende onderdrukkende medicijnen lijken dan vaak de enige oplossing. Niets is minder waar! Voor wie meer wil weten; er worden regelmatig cursussen  over deze problematiek gegeven.

Voor wie een goed lijkend alternatief wil kiezen, zonder bijwerkingen:

Het gynefix spiraaltje ook voor jonge meisjes en vrouwen die nog geen kind hebben gekregen. Multiload, veilig en goed te plaatsen – www.gynefix.nl

Hormoonvrij spiraaltje – www.t-safe.nl/

Koperspiraal beter als de vrouw al kinderen gekregen heeft. Makkelijke temperatuurmethode multifunctioneel  – www.ladycomp.nl/