Angst, verdriet en zorgen tijdens de zwangerschap

Ervaringen uit de praktijk
Angst, verdriet en zorgen tijdens de zwangerschap

Ze waren allebei zwanger, Saskia en Anne (namen zijn gefingeerd), twee vriendinnen die elkaar al heel lang kenden. Ze zagen het al helemaal voor zich; dat hun beide kinderen samen zouden spelen terwijl zij aan de thee zaten of dat ze elkaar zouden helpen met oppassen als het nodig was. Het was toch heerlijk om deze leuke en bijzondere tijd met elkaar te delen.

Saskia was iets eerder uitgerekend en eigenlijk ging het heel erg goed totdat ze in de 11e week plotseling bloedingen kreeg en de zwangerschap werd afgebroken. Verdriet bij Saskia en haar man maar ook Anne was helemaal van slag. Hoe moest het nu verder? Zou het bij haar nu wel goed gaan? en wat betekende dat voor haar vriendschap met Saskia?

Verdriet en boosheid wisselden elkaar af. Ze kon opeens in huilen uitbarsten of heel woedend reageren naar haar moeder, die haar toch alleen maar probeerde te helpen. De blijdschap over de zwangerschap en de mooie ,bijzondere tijd die het had moeten zijn verdween naar de achtergrond. Ze sliep slecht, had geen trek en vervolgens kreeg ze ook nog een blaasontsteking.

Emoties

De verloskundige adviseerde haar om een homeopaat te bezoeken en tijdens het eerste consult kwamen alle emoties eruit. Dat luchtte al enorm op want naast haar verdriet en boosheid, merkte ze dat ze ook erg angstig was geworden. Bij elk lichamelijk kwaaltje raakte ze in paniek en ze had al twee keer haar partner op zijn werk gebeld dat het niet goed ging met de baby.

Al vrij snel na de het gebruik van de homeopathische middelen merkte ze een verschil . Ze was minder gestrest , sliep beter en had weer zin om iets te eten. Daarnaast was ze beter in staat om een lichamelijke reactie te relativeren en kon ze weer genieten van de voorbereidingen van de babykamer. Tot aan de geboorte bleef ze onder behandeling bij de homeopaat en na een goede bevalling kreeg ze een prachtige zoon.

D. Somsen (klassiek homeopaat RH)