Anticonceptiepil op rantsoen door tekort

Actueel
Anticonceptie pil

Al een flinke periode, ruim een half jaar, is er sprake van een schaarste van de anticonceptiepil. De schappen bij de apotheken zijn en blijven leeg. Vrouwen rijden naar België, apothekers worden uitgescholden en krijgen soms lege doosjes naar hun hoofd gesmeten. Heftig! En eigenlijk onbegrijpelijk in deze tijd.

Een aantal kreten bereikten ons veelvuldig via de media. Een aantal citaten uit de krant:

  • “Wie o wie geeft mij de Pil zodat ik kan leven…”
  • “Ik ben een meisje en zodra ik ongesteld ben, bloed ik dood”
  • “Ik kan niet functioneren zonder de pil”
  • “Ik val flauw en lek binnen 20 minuten helemaal door”
  • “Een maandelijks bloedbad…”

Wanneer patiënten bij ons in de praktijk komen met deze uitspraken en klachten, geeft dat aan dat er meer aan de hand is dan ‘zonder de Pil leven’. De Pil lijkt een oplossing, maar is het natuurlijk niet. Daar waar de Pil eerder als anticonceptie werd voorgeschreven, is het momenteel een populair geneesmiddel geworden. Een geneesmiddel om ‘alles’ te reguleren, terwijl onderliggend de problematiek doorgaat, welke zich nóg meer gaat uitvergroten in de menopauze.

Is het werkelijk zo dat we ons als een struisvogel gedragen? Kop in ’t zand en we zien wel? Een gezond mens, meisje, jonge vrouw zal zonder problemen moeten gaan menstrueren, een van nature regelmatige cyclus (gemiddeld 26 dagen) hebben, haar eisprong voelen en mag een uurtje of twee even wat buikpijn hebben, als aankondiging dat de menstruatie er weer aan komt.
Al het andere wijkt af en neigt naar pathologie. Al het andere heeft dus een oorzaak waarom het niet voldoet aan hierboven genoemd criterium. Al het andere moet onder een vergrootglas gelegd worden om zo op te sporen waarom de klachten anders, of zo heftig zijn als ze zijn. Als homeopaat zijn we een soort van Sherlock Holmes geworden. En we speuren na, welke factoren een rol meespelen in het disfunctioneren van een menstruatiecyclus.

We vragen veel, het is even een uurtje hard werken om alle gegevens boven tafel te krijgen, maar daarna kun je dan ook zélf aan de slag. Dit in tegenstelling tot een Pil innemen, dan gaat je lijf er juist niét mee aan de slag maar onderdruk je alleen maar de symptomen.

Zélf aan de slag betekent dat je de homeopathische middelen gaat gebruiken en dat je daarmee eigenlijk tegen je lijf zegt; Joh, we gaan de balans herstellen, de klachten oplossen. Pak je draadje eens op! En de homeopatische middelen zorgen er voor dat je lijf ook wéét welk draadje het op moet pakken, want die info ligt besloten in de werking van het homeopatische middel. Op basis van jouw klachten, schrijven wij het passende middel voor. En werkelijk, meestal is de eerstvolgende menstruatie al een stuk milder in alle opzichten en de tweede zo goed als normaal…

Winst, winst, winst voor je lijf! Een natuurlijk middel, blijvend resultaat, geen bijwerkingen, beter in je vel en meer goede dagen in een maand! En geen chemisch synthetische middelen die je cyclus op een onnatuurlijke manier overnemen. Je hypofyse met vakantie sturen om het chemisch synthetisch na te bootsen…  Zo eenvoudig kan het zijn.

En een prettige bijkomstigheid; je wordt een leuker mens zónder die pil! Je libido normaliseert zich, je korte lontje wordt weer langer en je energie neemt weer toe. Hoé prettig is dat?

In al onze praktijken ben je van harte welkom!