Bewijs dat Klassieke homeopathie werkt (video)

Nieuws
Homeopathie werkt

In deze documentaire van de Bayerischer Rundfunk (Bayerisches Fernsehen) wordt op indringende wijze aangetoond dat homeopathie werkt, ook wanneer men kritische wetenschappelijke criteria aanlegt.

Bekijkt u de documentaire en oordeel zelf. Over de verklaring hoe het werkt blijft men uiteindelijk in het ongewisse of zoals een wetenschapper het formuleert: ‘Hier raken we aan de grenzen van de natuurwetenschap’.

De overduidelijke werkzaamheid van homeopathie wordt in deze documentaire in een reguliere setting zichtbaar gemaakt in de behandeling van planten, van dieren, van kinderen en zelfs bij de behandeling van patiënten lijdend aan ernstige ziekten als ADHD of kanker. Opvallend is echter dat het de wetenschappers onmogelijk gemaakt wordt om de resultaten van hun onderzoek in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd te krijgen. De lezer is volgens de redactie van deze tijdschriften niet geïnteresseerd! Hetzelfde geldt voor het doen van controleonderzoeken. Laboratoria zijn niet bereid de gedane onderzoeken te herhalen om de resultaten te verifiëren.

50% van de Duitse burgers maakt regelmatig gebruik van homeopathie. In 85% van de Nederlandse gezinnen is er een homeopathisch product in huis. In Zwitserland is homeopathie opgenomen in de basisverzekering. Er is kennelijk een enorm draagvlak voor het gebruik van homeopathie onder de Europese bevolking. Volgens het Amerikaanse Samuelli instituut is homeopathie de meest gebruikte natuurlijke geneeswijze in Europa. (Bron: Signalement Ontwikkeling en implementatie van evidencebased complementaire zorg ZonMw. Maart 2014)

Met het ondertitelen van deze documentaire hopen we dat deze informatie wellicht ook wat beter toegankelijk wordt voor iedere geïnteresseerde.

 

Bekijk de documentaire hier:

Klassieke Homeopathie werkt wel degelijk, maar hoe? De Duitse tv-zender BR (Bayerisches Fernsehen) zocht het uit en sprak met diverse onderzoekers en (ervarings)deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mensen als dieren. Ook bestudeerden ze de onderzoeken naar de werking van homeopathie en concludeerden dat er wel degelijk bewijs is dat klassieke homeopathie werkt.

De magie van water

Nieuw onderzoek van het ‘Aerospace Institute’ van de Universiteit van Stuttgart, ondersteunt de theorie dat water een geheugencapaciteit heeft. Dat het dus in staat is, frequenties te ‘onthouden’ door deze op te slaan.. Het is niet ‘zomaar’ een ontdekking, het is een claim die onze kijk op de wereld volledig kan en zal veranderen! Heeft water een geheugen? Kan water daadwerkelijk een bepaalde ‘imprint’ van energie vasthouden, waaraan het is blootgesteld?

In deze videoclip (van Oasis HD) kun je enige fascinerende experimenten zien, waarin het ‘geheugen van water’ duidelijk naar voren komt. Daarbij zijn de resultaten met verschillende soorten bloemen, ondergedompeld in water, uiterst prikkelend.

 Het similia-principe

De essentie van homeopathie is het similia-principe. De ‘Similia-wet’ is het principe waarop de homeopathie is gebaseerd en die stelt dat een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, ook in staat is diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden en wordt ook wel het ’gelijksoortigheidsbeginsel’ genoemd. De Nederlandse onderzoekers Van Wijk en Wiegant hebben aangetoond dat dit principe zelfs terug te vinden is op de werking van de individuele cellen!

Met hun onderzoek wilden zij aanknopingspunten vinden tussen het onderzoek naar de homeopathische uitgangspunten en het biomedisch wetenschappelijk onderzoek. Zij onderzochten het similia-principe in relatie tot herstel. Hun onderzoek toont aan dat zelfherstel op celniveau wordt gestimuleerd door lage doses van toxische stoffen of bedreigende omstandigheden, als deze volgens het similia-principe worden toegepast. Daarmee is een belangrijke aanzet geleverd voor onderbouwing van de herstelmechanismen die ten grondslag liggen aan het similia-principe.

Kijk tot slot naar deze korte documentaire, die feitelijk aantoont, dat onze natuurlijk genezing, via ons zelfgenezend vermogen, in combinatie met ons immuunsysteem, het menselijk lichaam feitelijk maakt tot een continue leersysteem, dat via trail-and-error haar pad vindt. Het is het wetenschappelijk onderzoek van genoemde celbiologen Dr. Roel van Wijk en Dr. Fred Wiegant, dat het bestaansrecht van het betwiste ‘similia-principe’ in de homeopathie bewijst en laat zien hoe het zelfherstel op celniveau functioneert.

Bron: WantToKnow.nl