Boekentip: 7200 seconden

7200 seconden, geschreven door Thordis Elva en Tom Stranger is nog maar net uit, maar krijgt al vele lovende recensies. Vanwege de impact van deze gebeurtenissen, die we veelvuldig in onze praktijken bij patiënten tegenkomen, brengen we dit boek graag onder de aandacht. 7200 seconden is een uniek en inspirerend waargebeurd verhaal over buigen maar niet breken, over je angst in de ogen kijken en hoop vinden op de meest onverwachte plekken.

Het verhaal

In 1996 had de IJslandse Thordis Elva een jeugdrelatie met Tom Stranger, een uitwisselingsstudent uit Australië. Na een schoolbal wordt Thordis verkracht door Tom. 7200 seconden lang. Niet veel later vliegt hij terug naar huis. Na jaren van schaamte en stilte neemt Thordis contact op met Tom. Honderden snijdend eerlijke mails verder en acht jaar later besluiten ze dat het tijd is om elkaar in de ogen te kijken. Ze treffen elkaar in Kaapstad, Zuid-Afrika, een land waar geweld en vergeving geen onbekende thema’s zijn.

Recensies

THE SUNDAY TIMES
“Bijzonder inspirerend… Alleen maar bewondering voor Elva en Stranger voor hun moedige reis die vele levens zou kunnen veranderen.”

SVENSKA DAGBLADET
“Met grote empathie geschreven. De moed van de auteurs is indrukwekkend.”

7200 seconden & homeopathie

We komen het vaak, té vaak tegen in onze praktijk. Meest vrouwen, die verkracht zijn. Het lijkt misschien gek, maar het is en blijft iets dat je je hele leven meedraagt, als vrouw. Het ontroerende van dit boek blijkt al uit de beschrijving; de man die er nét zo mee zit en blijkbaar ook al die tijd met zich mee draagt. Dapper, moedig en super kwetsbaar! Een unicum want meestal gaat het niét zo in het leven bij mensen met deze ervaringen. Pogingen deze ervaringen te negeren falen meestal.

Wel is het zo, dat tot jaren na trauma’s van dit kaliber, de herinnering van die 7200 seconden zo diep opgeslagen ligt dat de degene die het betreft de gebeurtenis ook absoluut niet meer boven kan halen. Totdat… En langzaam maar zeker kiest ons organisme er toch meestal voor om druppelsgewijs een herinnering op te laten ploppen. En nóg één, en nóg één totdat de vaagheid verdwijnt en de bittere waarheid met veel pijn en verdriet gepaard, weer boven komt. Het komt boven om te kunnen verwerken, ons lijf vergeet namelijk niets, nooit! Mentaal niet, emotioneel niet en ook fysiek niet. Alle cellen zijn, waren er bij betrokken…

Bijzonder

Het bijzondere van dit boek is de erkenning; de erkenning voor het meisje dat het overkwam; wellicht is er dan een mogelijkheid om op te lossen. De moed van de jongen, die bereid was zijn 7200 seconden in de ogen te zien. Een helend proces voor hén, de schrijvers van dit boek. En menigeen die dit ook overkomen is zal dit zeker raken. Immers, het verdriet, de boosheid, de vernedering, de eenzaamheid, de gevolgen op alle niveaus, de vaak relationele onvolkomenheid, de schaamte, de angst en alle nachtmerries worden mede aangeraakt. Verdriet tot in je tenen, maar wanneer je dit boek kunt lezen in de omstandigheid dat je je gesteund voelt door partner, vriend, vriendin, therapeut, ouders of elke ander, zal het verdriet er uit kunnen komen, uitvergroot worden en daardoor kunnen oplossen. Homeopathische middelen kunnen dit proces ongelooflijk goed ondersteunen.

Emotionele trauma’s en homeopathie

Er is heel veel mogelijk in de behandeling van trauma’s van dit kaliber en méér c.q. anders. Ook dán vindt er een stuk verwerking plaats, krijgt het op termijn een plekje en kun je op termijn dealen met de omstandigheden en de kwaliteit van leven neemt weer toe.

Bestel het boek direct bij Bol.com »

Vind hier een ervaren homeopaat bij jou in de buurt »