Bonus ouders

Actueel

Scheiden heeft vaak een nare bijsmaak. Zeker als er kinderen in het spel zijn is dit vaak toch een hels karwei om in goede banen te leiden. Als ouder zit je met je eigen emoties, die niet altijd even gemakkelijk onder controle te houden zijn.

Er is vaak veel verdriet, boosheid, onbegrip en onmacht. En hoe zeer je ook rekening probeert te houden met je kinderen, je bent toch vaak wat korter van stof.

Allemaal heel begrijpelijk, en voor iedereen enorm lastig. Want ook de kinderen zitten met zoveel emoties, vragen en onzekerheden. Ineens is hun veilige wereld niet veilig meer. De toekomst is onzeker.

Als ouders dan eenmaal uit elkaar zijn en gesetteld in hun nieuwe wereld kan het zomaar zijn dat ze ineens te maken krijgen met een stiefouder. Iemand die niet hun vader of moeder is gaat zich ineens bemoeien met hun leven. Wellicht brengen die nieuwe ‘ouders’ zelf ook nog wel kinderen mee. En weer verandert alles en moeten de kinderen zichzelf aanpassen.

Degenen die echter vaak over het hoofd worden gezien en die zeker net zo belangrijk zijn, zijn de stiefouders. Zij kiezen er vrijwillig voor om in het leven te stappen van een gezin en de kinderen die hierbij horen op te voeden naar hun beste weten.

Vaak gaat dit niet zonder slag of stoot, want ‘jij bent mijn moeder niet’ of ‘met jou heb ik niks te maken´, zijn commentaren die menig puber in zijn mond neemt, omdat het even niet naar zijn zin gaat.

Een stiefouder deelt mee in de warmte, liefde en gezelligheid die een gezin meebrengt. Maar vaak zit een stiefouder ook alleen op een eilandje te vechten, loopt hij op eieren en doet hij keer op keer zijn best om erbij te horen, geaccepteerd te worden en zich geliefd te voelen. Ergens blijft hij ‘het derde wiel aan de wagen’.

Hier mag best wel eens meer aandacht voor zijn, want stiefouders zijn eigenlijk bonus ouders. Bonus ouders die ervoor kiezen om van hun bonus kinderen te houden, ongeacht hoe vaak ze gekwetst worden.

Eigenlijk zijn stiefouders helden!

Klassieke homeopathie kan helpen bij problemen in gebroken gezinnen en samengestelde gezinnen. Neem hiervoor contact op met een homeopaat bij jou in de buurt.

Je vindt onze praktijken hier.