Borstontsteking tijdens de borstvoeding

Borstvoeding en homeopathie
Moeder en baby

Een borstontsteking tijdens de periode dat je borstvoeding geeft, is meestal heel pijnlijk!

Soms wordt er door de huisarts dan antibiotica gegeven, maar natuurlijk liever niet, omdat dat ook in de moedermelk terecht komt… En dan is homeopathie een heel snel en makkelijk hulpmiddel om de ontsteking direct een halt te roepen!

Dat gebeurde ook in de cursus van de EHHBO (eerste homeopathische hulp bij ongelukken). We hadden net één avond gehad, en er waren al veel dingen in de acute sfeer voorbij gekomen. Dit keer bestond het groepje uit jonge moeders met kleine kinderen. En dan komen er natuurlijk ook allerlei probleempjes op tafel die er op dat moment spelen. Maar een borstontsteking had gelukkig niemand gehad… tot dat moment. Wel werden de symptomen daarvan besproken naar aanleiding van enkele middelen die daar heel goed bij werken, en die ook in het doosje zitten die bij de cursus hoort.

Op de tweede avond doen we altijd eerst een rondje of en wat er de afgelopen week is voorgevallen, of iemand wat heeft moeten/kunnen gebruiken uit het doosje. ‘Ja’, vertelde een moeder, ‘ik kreeg afgelopen week een borstontsteking aan de linkerkant en heb in mijn aantekeningen gekeken welk middel ik dan het beste kon nemen. Dat middel heb ik dus ook genomen, 1 korrel in een glas water en na 3x een slok. Na 1 uur, was de pijn al weg! Echt waar!’ Ze was er zelf ook heel verbaasd over, en natuurlijk ook heel blij.

Dat is zo mooi aan de homeopathie: in acute gevallen werkt het ook heel snel en dat geeft vertrouwen in zowel de methode als ook je eigen lijf. Dat herkent namelijk direct wat het ook al weer moet doen om de genezing in gang te zetten. Ook bij meer chronische klachten is homeopathie zeer behulpzaam, maar omdat de klachten dan al een poosje bestaan, heeft het lichaam ook langer tijd nodig om te herstellen.

Dit artikel is geschreven door Ynette Mulder.