Bovenarm gebroken

Uncategorized
Vrouw op de fiets

Een vrouw was minder fortuinlijk en had haar bovenarm gebroken toen ze met de fiets en haar tas vol boodschappen onderuit ging.

De pijn was enorm en ze wist meteen dat het goed fout was. In het ziekenhuis bleek op de röntgenfoto dat het een nette fractuur was. Dat wil zeggen dat de breukvlakken goed ten op zich te van elkaar stonden. Haar arm werd tegen haar bovenlichaam gefixeerd om te zorgen dat ze niet zouden verschuiven. Verder kreeg ze pijnstillers. Het genezingsproces van de botbreuk moest nu verder de tijd krijgen.

De zogenaamde callusvorming (botvorming) vindt pas plaats ná zes weken. Dan hebben we het over de reguliere behandeling zonder homeopathische middelen. Voor de acute botbreuk zijn verschillende homeopathische medicijnen zeer geschikt om de herstelprocessen te stimuleren. Ik gaf de vrouw Arnica en Symphytum. Dit laatste middel werkt op het botvlies en stimuleert de callusvorming ofwel herstel van het bot. Verder gaf ik haar, gezien de leeftijd een voedingszout voor de botten, om vertraging van het helen van de botbreuk door eventuele botontkalking te voorkomen. Met de toepassing van deze middelen kan het herstelproces 2 tot 3 keer korter duren en de kans op complicaties verkleinen. Het is wel aan te bevelen om dit onder begeleiding van een deskundig homeopaat te doen.

 Photo Credit: FaceMePLS via Compfight cc