De mazelen-hype ontkracht

Homeopathie en kinderen

Al geruime tijd ‘rommelt’ het in kinderziekten-land. Waarschuwingen voor de zomervakantie dat met name vakantielanden als Italië, Frankrijk, Griekenland, Georgië, Rusland en Servië het hoogst aantal met mazelen besmette kinderen kent, bereikte ons met enige regelmaat via de media.

In 2017 zijn er in Europa (!) 37 gevallen door sterfgevallen geteld, zo luidt het nieuwsbericht. Dat zijn er altijd 37 teveel, maar als je uitrekent over welk percentage we het hebben, geeft dat wel een ander, minder angstaanjagend, beeld. Zoals bekend kregen we vroeger allemaal de mazelen en sterker nog, Oma’s konden hun kleinkinderen waarnemen en wijs hun hoofdschudden tijdens de uitspraak; “Mientje moet eens even de mazelen krijgen, dan wordt ze meer zichzelf…” En als Mientje dan daadwerkelijk de mazelen kreeg en even flink ziek was, met vooral veel uitslag, kwam er een ander Mientje tevoorschijn; sterker, meer weerstand, meer zichzelf en een flinke stap gemaakt in ontwikkeling.

Dat kinderziektes nuttig waren weten we al heel erg lang en dat is nog zo, al doen berichten ons anders geloven.

Afname mazelen al voor vaccinatie

Ook statistieken zijn goed te vinden via Google als we zoeken op de ontwikkeling van kinderziekten en mogelijk dramatische afloop; de afname hiervan ontstond al direct na 1900 toen de sociale omstandigheden verbeterde, vochtige huizen uit den boze waren, voeding beter werd en de kinderarbeid afgeschaft. Al ruim voor ons vaccinatie-tijdperk dus. Alom bekend en vooral, logisch! De weerstand werd hierdoor beter immers…

Grafiek daling sterfgevallen door mazelen (bron)

En dat geldt natuurlijk ook nog voor onze tijd. De beste weerstand is je eigen weerstand! En dus is het verstandig om zo gezond mogelijk te leven, de kinderprikkels en -stress binnen de perken te houden, rust, regelmaat en reinheid toe te passen, de kinderen met volwaardige voeding, liefst biologisch, te voeden en geen tot zo weinig mogelijk geneesmiddelen te geven.

Een gezond kind kan prima de mazelen doormaken. Een gezond kind zal geen complicaties ontwikkelen. En dat is ook wat we in de krant kunnen lezen; als er kinderen overlijden aan mazelen, wat natuurlijk afschuwelijk is, is er onderliggend altijd sprake van een chronische ziekte of een kwetsbaar kind. En dan komt een kind niet aan de mazelen te overlijden maar door het onvermogen adequaat te reageren op een nieuwe ziekte er bij. Dat kan het lichaam dan niet meer opbrengen, die kracht, mogelijkheid, heeft het niet.

We maken onze kinderen in deze tijd sowieso al ‘zwakker’ door zo vroeg te vaccineren. Dat zou beter zijn dit te doen als het immuunsysteem zich had kunnen ontwikkelen, zo na 9 maanden. Dan beperken we verzwakking, voorkomen we het regelmatig antibioticagebruik, de pufjes en de corticosteroïde zalf voor eczeem in de eerste, zo belangrijke periode. En 9 maanden borstvoeding is de beste preventie! Het kind geniet de afweer van de moeder!

De 4-0 achterstand hebben we al bereikt zo rond het eerste levensjaar, immers ze krijgen 4 prikken in dat eerste jaar… Het blijft dus de kunst gezonde keuzes te maken, een goed gezond evenwicht te bereiken en daarmee de weerstand naar een hoger level te trekken, want… een gezond kind kan rustig de mazelen doormaken, sterker nog, het zal ‘m goed doen!

Kijk voor meer informatie ook op https://stichtingvaccinvrij.nl/keuzevrijheid-of-verplichting/