De ziekte van Pfeiffer behandelen met homeopathie

Overige
Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer is een infectieziekte die voornamelijk voorkomt bij jong volwassenen. Deze ziekte wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus in het speeksel en wordt ook wel ‘kissing disease’ genoemd. Of het virus ook daadwerkelijk wordt overgebracht door zoenen, zo niet waardoor dan wel, is niet duidelijk.

De laatste jaren is het aantal besmettingen met het virus drastisch toegenomen en we kunnen bijna spreken van een epidemie. We zien soms hele klassen, wijken en zelfs dorpen besmet worden met het Epstein-Barr virus.

De eerste symptomen van Pfeiffer

De eerste symptomen van de ziekte van Pfeiffer zijn keelpijn, pijnlijk opgezette klieren in de hals en koorts. Eventueel zijn ook klieren op andere plaatsen in het lichaam opgezet. Duurt de keelpijn langer dan een week, dan kan het gaan om Pfeiffer.

Andere symptomen zijn vlekjes in de vorm van bloeduitstortinkjes op het gehemelte, een gevoelige en vergrote lever, geelzucht, hoofdpijn, misselijkheid, overtollige transpiratie en hoesten. Het meest opvallende verschijnsel is echter de vermoeidheid die met de ziekte gepaard gaat. Veel patiënten zijn oververmoeid en moeten extra rust nemen, terwijl anderen hier weinig last van hebben.

Diagnose van de ziekte van Pfeiffer

Reguliere informatie

Duurt de keelpijn en vermoeidheid langer dan bij een reguliere keelontsteking en blijven de hals klieren langer vergroot, dan kan het om de ziekte van Pfeiffer gaan. Dit kan worden vastgesteld door bloedonderzoek, hoewel de ernst en duur van de ziekte zal moeten worden afgewacht.

Hoewel je lekker in bed mag blijven en uitrusten wanneer de ziekte gepaard gaat met vermoeidheid en/of koorts, mag je ook gewoon doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden als je daar behoefte aan hebt. Neem echter wel rust wanneer je merkt dat het teveel of te zwaar wordt. Je hoeft jezelf geen beperkingen op te leggen wat betreft eten en drinken, of maatregelen te treffen om besmetting te voorkomen. Eten met apart bestek of andere handdoeken gebruiken heeft geen zin.

Multiple Sclerose, kanker en het Epstein-Barr virus

Onderzoeken tonen aan dat het Epstein-Barr virus invloed heeft op het ontstaan van ernstige acute en chronische ziektes. Zo kan het een aantal vormen van kanker en Multiple Sclerose veroorzaken, maar ook wordt bij een groot deel van de patiënten die aan de ziekte van Hodgkin leiden het Epstein-Barr virus in het lichaam gevonden.

Er wordt voortdurend onderzoek verricht met betrekking tot de rol van het Epstein-Barr virus bij de ontwikkeling van kanker en Multiple Sclerose. Hoewel het virus zich goed schuil kan houden in ons lichaam, vermoeden wetenschappers dat het eiwitten uitscheidt waarvan de T-cellen van ons afweersysteem passief worden. Er wordt onderzoek gedaan naar een bestrijdende therapie waardoor de T-cellen juist actiever worden van deze eiwitten.

De ziekte van Pfeiffer: een serieuze ziekte met grote gevolgen

Gelukkig met homeopathie een ander toekomst

De reguliere beschrijving geeft wel aan dat de ziekte van Pfeiffer verder gaat dan alleen maar even ziek en oververmoeid zijn. Het wel of niet besmet raken met een virus van welke soort dan ook valt of staat met onze weerstand. Hoewel geen reguliere behandeling van Pfeiffer mogelijk is, kan de patiënt vanuit de homeopathie gelukkig wel goed behandeld worden. Door ervoor te zorgen dat de weerstand toeneemt, ontwikkelt het lichaam kracht om het virus zelf te bestrijden en de celwanden die het virus is binnengedrongen te herstellen. Door het bezoeken van een klassieke homeopaat krijgt het leven van een Pfeiffer patiënt weer een heel nieuw perspectief.

En het perspectief reikt verder dan alleen het oplossen van de Pfeiffer problematiek. Hoé anders wordt het leven als je niet meer moe bent en als je qua energie alles weer kunt.
Wanneer iemand pfeiffer heeft doorgemaakt, en dat is in het bloed waarneembaar, zie je in de biografie van iemand altijd een burn-out ontstaan, in een latere fase fybromyalgie om uiteindelijk in het chronisch vermoeidheidssyndroom terecht te komen. En dat gun je niemand.

Wanneer we aanspraak doen op het zelf genezende vermogen waarmee iedereen is uitgerust, en de ontstane problematiek van daaruit een flinke duw de goede richting opgeven middels de homeopathische middelen, ontstaat er vrij snel al een andere situatie. Menigeen ziet z’n klachten naar de achtergrond verschuiven en ervaart dus een verbetering. Energie neemt toe, weerstand neemt toe en de klachten nemen af. De ruimte die eerst ingenomen werd door de klachten, kan weer ingenomen worden met gezonde energie. En het tij is gekeerd.

Een wereld van verschil, een ander perspectief.

Foto: iStockphoto