De zomer: Luiertijd en leestijd

Homeopathie in de zomer
De zomer: Luiertijd en leestijd

De zomer is er bij uitstek hét moment voor luieren en lezen!

Een aantal leuke boeken op het gebied van gezondheid zijn heerlijk om mee op vakantie te nemen. Immers, alle tijd om te lezen in je hangmat, luie stoel, dobberend op je luchtbed of ’s avonds in bed.
Geen enge dingen of zo, maar meer weten over dingen die er toe doen.

Eén van de boekjes is bijvoorbeeld ‘Fastfood voor Bavianen’ van Dr. Gert Schuitemaker. Een gezonde, kritische kijk op de maatschappij, korte stukjes die makkelijk lezen en je tegelijkertijd goed aan het denken zetten. Een ander prettig te lezen boek is ‘Hart voor vrouwen’ door cardiologe Angela Maas.In goed begrijpelijk woorden legt ze de verschillen uit tussen het mannenhart en het vrouwenhart, de daar bijbehorende signalen en de kunst van de preventie als je weet wat je anders kunt doen. Je wordt er beter van om dit te lezen, immers hart- en vaatziekten strijden om voorrang met kanker als volksziekten van deze tijd en dan leidt een struisvogeltactiek precies tot de problemen die je voor wilt zijn.

En een heerlijk boekje om te lezen is ‘Hindergroen’ van Marine Bijl. Klein maar fijn, scherp en als het ware met penseelstreken beschreven. Knappe speling en woordspeling in taal, denken en creativiteit. Gezond om zó te kunnen denken! Een kostbaar nalatenschap.

Fijne zomer!