Druk, druk, druk

Actueel

Willem is een lange en wat dunne jongen van 7 jaar. Vanwege corona mogen we niet bij elkaar komen, dus maken Willem en ik kennis via beeldbellen. Over 3 weken wordt hij 8, vertelt hij trots.

Het gaat niet zo goed met Willem. Het begon vorig jaar op school. Willem is druk en impulsief en heeft in de klas meer duidelijkheid en structuur nodig. Zijn school gaat hier met ouders over in gesprek en er wordt onderzoek gedaan.

Begeleiding en structuur

Ondertussen komen we met het hele land in de eerste lockdown en Willem begrijpt er helemaal niets van. Eerst vindt hij het wel grappig; lekker thuis bij mama. Maar mama vindt er als alleenstaande moeder die vanuit huis werkt niet zoveel grappigs aan. De stress en druk worden nog hoger met een kind thuis dat ook aandacht vraagt en Willem heeft extra veel begeleiding en structuur nodig. Hoe kan ze die geven terwijl zij met het werk aan het beeldbellen is?

Spanningen lopen op

Willem wordt naarmate de weken en maanden voorbijgaan steeds onrustiger en moeder steeds meer gespannen. Daar komt bij dat zij door alle coronamaatregelen bijna niet meer kan sporten. Daar moet je namelijk voor intekenen en als je te laat bent heb je pech. En met Willem bijna alle dagen thuis, komt ze eigenlijk nergens aan toe. Laat staan aan zichzelf. De spanningen lopen steeds meer op. Hoofdpijn, duizeligheid, een piep in haar oor, slecht slapen en zich niet meer kunnen ontspannen: alles stapelt zich op.

De start van de behandeling

De moeder van Willem komt voor hem en haarzelf bij mij als homeopaat. Nadat we de behandeling zijn begonnen belt ze na twee weken dat het met Willem bij zijn vader helemaal mis is gegaan. Ook vader heeft veel last van spanning door de coronamaatregelen: uitgaan of sporten is er ook voor hem niet meer bij.  

Vader vindt het heel moeilijk om Willem de structuur te geven die hij nodig heeft. Hij zit overspannen thuis van zijn werk en dan zo’n druktemaker als Willem er bij die het bloed onder je nagels vandaan haalt… hij is boos geworden en heeft Willem te hard aangepakt. Daar heeft hij nu vreselijk spijt van.

Moeder is ontzettend verontwaardigd en boos. Ook dat komt er nog bij in de toch al onrustige situatie. Na met Willem bij de huisarts te zijn geweest wordt Veilig Thuis ingeschakeld. Een draaikolk aan emoties, afspraken en gesprekken wringen zich in haar leven. Nog meer wat ze allemaal moet en ondertussen ook nog proberen het thuis voor Willem goed te houden.

Alle zeilen bij

Als hun homeopaat zet ik samen met Willems moeder alle zeilen bij om weer wat rust in het gezin te krijgen zodat ze dit trauma kunnen verwerken. Dat gaat even goed. De rust lijkt weer terug te komen, de gesprekken lopen goed en het werk doet niet moeilijk.

En dan komt de tweede lockdown. Willem zou na de kerstvakantie naar een nieuwe school gaan: speciaal onderwijs. Maar doordat zijn huidige school eerder moest sluiten is er niet genoeg tijd om Willem hierop voor te bereiden. Hij krijgt van de juf een afscheidscadeautje in de handen gedrukt op zijn laatste dag waarmee hij naar zijn moeder loopt. Hij begrijpt er helemaal niets meer van en begint hartverscheurend te huilen. Moeder moet diep ademhalen om rustig te blijven; weer zoveel boosheid.

De dagen in de lockdown gaan steeds moeilijker, naar buiten of het bos in is niet echt leuk met dit koude en natte weer, lekker naar de bioscoop, het kan allemaal niet. Willem is onderhand ook wel uit geknutseld en tv kijken of gamen mag hij maximaal een half uur per dag. Dus wat moet je dan nog met Willem thuis doen terwijl moeders ondertussen ook nog haar werk probeert te doen?

Willem trekt het niet meer en zo klein als hij is, trapt hij in zijn boosheid een gat in de deur. Totale ontreddering en machteloosheid volgen. Moeder staat erbij en weet het ook allemaal niet meer.

Meer rust

Gelukkig gaat het inmiddels allemaal wat beter. Dankzij de behandeling met homeopathische middelen is er meer rust in huis gekomen, bij Willem én bij moeder. We hebben samen nog een lange weg te gaan, maar het begin is er.

Klassieke homeopathie kan helpen bij problemen binnen het gezin en erom heen. Neem hiervoor contact op met een homeopaat bij jou in de buurt.

Je vindt onze praktijken hier.