Een hond die veel last had van teken

Homeopathie en dieren
Honden en teken

De pup van Joep, Boris genaamd, was heel regelmatig gezellig bij ons en als homeopaat nam ik veel waar bij Boris. Beroepsdeformatie zeggen ze, maar soms is dat ook wel heel handig.

Toen Boris 9 maanden was en flink uitgegroeid kwam hij na elke wandeling met wel 10 teken thuis. Soms makkelijk te verwijderen, soms op lastige plekken en je wordt er toch een soort van waaks van. Als homeopaat weet ik dat dit een tendens weergeeft, een gevoeligheid waar best veel aan te doen is.

Op enig moment raadde ik Joep aan om een afspraak te maken voor Boris bij een dieren homeopaat. Boris had namelijk meer kleine opvallende dingetjes die me richting gaven naar zijn gevoeligheid, doorgegeven door zijn ouders. Ook de teken gevoeligheid valt hieronder.

Joep belastte ik niet, met deze specifieke informatie, maar gaf ‘m alleen het adres van een collega met een dierenpraktijk. En ze gingen samen op consult, Boris moest mee! Na een uitgebreid consult, kreeg Boris een homeopathisch middel voorgeschreven. Dieren reageren over het algemeen heel snel en weten ook wat goed voor ze is.

Vier weken later, kwam Joep met Boris weer even buurten. Boris zag er goed uit. ‘Hé,’ zei ik, ‘heeft-t-ie een teek? ‘ Ik zag een zwart plekje boven z’n oog.
‘Nee hoor’, antwoordde Joep, ‘ik denk dat het tekenseizoen afgelopen is, hij heeft nooit meer een teek…’

Het is midden zomer en we hebben nog volop teken… Maar wat is nu het geval? Boris’ weerstand tegen de teken is toegenomen door het juiste homeopathische middel. Met andere woorden, Boris is geen gastheer meer voor teken… of nóg anders gezegd; Boris z’n gevoeligheid voor teken heeft duidelijk afgenomen.

En dát is de reden waarom teken niet meer Boris bespringen. Niets meer te halen… Gelukkig! Overigens verdwenen ook de andere klachten van Boris, precies zoals verwacht. Zo werkt het bij dieren, zo werkt het bij mensen ook!

Als onze gevoeligheid afneemt of onze weerstand toeneemt tégen teken, maar ook tégen virussen, bacteriën etc., dan laat al dat gespuis ons als méns en dier mooi links liggen! Precies wat we nodig hebben!

Meer weten? Neem een kijkje op www.homeopathieacademie.nl, de opleiding voor homeopathie voor mens en dier.