Een katertje met niesziekte

Homeopathie en dieren
niesziekte

Onlangs werd er en piepklein jong katertje de praktijk binnengebracht. Het diertje was gevonden in een schooltuin, met nog twee anderen kittens. De leeftijd schatte ik op krap zes weken.

Zijn vacht was vies en zat volledig door elkaar, het snot kwam uit zijn neus en over zijn ogen had hij vliezen door de ontsteking. De ademhaling was rochelend. En hij had diarree.

Hij miauwde of piepte niet meer en zijn vacht likken was er ook niet meer bij. Verder was hij vreselijk mager. En hij nieste constant. Hij had zo weinig weerstand dat de niesziekte, een zeer besmettelijk ziekte onder katten, hem besmet had. De niesziekte is een verzamelnaam voor meerdere virussen die de slijmvliezen van ogen, luchtwegen, en darmen aantasten. Niezen komt veel voor maar hoeft niet.

Dit katertje kreeg een homeopathisch middel op de ontstekingen en daarnaast nog een ander homeopathisch middel op de ontstekingstendens die bij katten voorkomt. Binnen 1 dag waren de vliezen over de ogen weg, en na nog een paar dagen was het niezen en snotteren al flink >>. Hij at en dronk weer goed.

Hij moest de middelen nog wel even door gebruiken, maar het katertje is nu een kater van 7 maand, heeft glasheldere gele ogen, een prachtige zwarte vacht, en speelt volop met alle energie die bij een jong dier hoort.