Fietsen en blaasontsteking?

Ervaringen uit de praktijk

Mijn man en ik waren in de meivakantie een weekje op vakantie vlak aan zee. Heerlijk weer en we verheugden ons op fijne fietstochten in de duinen. Dat dachten we tenminste.

De tweede dag van onze vakantie merkte ik echter dat ik blaasontsteking had. Dus vitamine C , cranberry , D- mannose innemen en natuurlijk heel veel drinken. En hopen dat het gauw over zou gaan. Ik bedacht me opeens dat ik in september 2017, tijdens een korte vakantie op Texel, de laatste keer blaasontsteking had gehad. En ook toen hadden we langere fietstochten gemaakt.

Dus maar eens gegoogeld of er verband kon zijn tussen fietsen en blaasontsteking … en ja hoor. De plasbuis kan gekneusd raken door fietsen en er kan dan ook blaasontsteking ontstaan door de bacteriën die altijd aanwezig zijn. Op vlakke wegen heb je niet zo gauw een kneuzing, maar wat langere fietstochten en gehobbel in duinen kunnen dat wel veroorzaken.

Mijn homeopaat heeft een middel voorgesteld dat ik bij langere fietstochten, uit voorzorg, kan nemen.

Hilda Stel, Almelo