Het belang van een goede geneeskunst

Overige

Het KWF kankerfonds verwacht tot het jaar 2030 een verdubbeling van het aantal kankergevallen. Volgens het KWF overlijden er momenteel in Nederland elk jaar 42.000 mensen aan deze ziekte.

Meer dan 30% van de mensen die overlijden sterven aan de gevolgen van kanker en de behandeling. Als de ziekte eenmaal post heeft gevat moeten de meest drastische behandelmethoden aangewend worden om het tij te keren. Kennelijk lukt dat maar in zeer beperkte mate. Het lijkt dan ook veel meer voor de hand liggend in de behandeling van ernstige chronische ziekten in te zetten op preventie, ofwel het voorkomen van het ontwikkelen  van de chronische ziekte. Veel kan gedaan worden ter preventie van ziekte. De leefregel, het voedingspatroon etc. kunnen van groot belang zijn. De bedoeling is dan om het afweersysteem, het natuurlijk herstelvermogen optimaal te houden. En juist voor het ondersteunen van het afweersysteem bestaat er al 200 jaar een  geneeswijze die dat heel gericht doet.

Deze geneeswijze heet Klassieke homeopathie.

In de Klassieke homeopathie wordt er heel gericht gebruik gemaakt van natuurlijke geneesmiddelen die ons afweersysteem en onze gezondheid optimaal ondersteunen op een manier die het lichaam niet extra belast. Zo kan er heel gericht voorgeschreven worden op eventueel aanwezige erfelijke belastingen zodat de eigen weerstand tegen manifestatie van erfelijke ziekten aanmerkelijk vergroot wordt. Een andere groep homeopathische geneesmiddelen helpen ziekten te voorkomen en op te lossen die gebaseerd zijn op de lichamelijke aanleg en zwakheden. Weer een andere groep geneesmiddelen hebben hun specifieke krachtige werking op symptomen die voortkomen uit ziekte veroorzakende levensomstandigheden. Zo krijgen in de Klassieke homeopathie verschillende ziekten van een verschillende herkomst een voor die ziekte specifieke behandeling om de afweer van de patiënt te stimuleren deze op te lossen en te genezen. Dat om deze geneeswijze effectief en succesvol toe te passen kennis van zaken nodig is spreekt vanzelf. Met de ontwikkeling van ziekte in onze samenleving zoals het KWF dit verwacht kunnen we nu en in de toekomst deskundige homeopaten dan ook goed gebruiken. Als patiënt, dus voor een klassiek homeopaat RH bij u in de buurt, maar ook voor een opleiding tot een deskundig Klassiek homeopaat RH kunt u terecht op deze website!