Hoe kom jij aan je stress?

Maarten Verzaal
Stress

Natuurlijk helpt coaching en persoonlijke begeleiding bij klachten als stress en vermoeidheid.

Klachten kunnen verbeteren door het aanpassen van gedrag en het ontwikkelen van bewustzijn. Vaak zit er meer achter en is iemand echt uit balans. Er is dan sprake van ziekte. Homeopathie is daarom onontbeerlijk in de behandeling van stress en vermoeidheid.

Regelmatig zien we klachten zoals spanningshoofdpijn, huidklachten, colitis ulcerosa en slaapproblemen ontstaan bij mensen waar stress diep doorwerkt. Die daar zogezegd een specifieke gevoeligheid voor hebben. Met vermoeidheid tot gevolg.

Waarom is juist de ene persoon gevoeliger dan de ander? Waarom is de ene mens sneller moe dan de andere? Dat heeft met aanleg te maken. Met homeopathie behandelen we niet alleen de klachten die door stress ontstaan, maar ook de onderliggende oorzaak. De specifieke gevoeligheid of aanleg. Ben je gevoelig voor ontstekingen en darmklachten, dan kan hevige en langdurige stress de natuurlijke afweer ondermijnen en uiteindelijk een colitis ulcerosa veroorzaken. In chronische gevallen volgt de vermoeidheid al snel.

We kijken in zo’n geval naar de colitis, de stress en de vermoeidheid. Wat is de onderliggende oorzaak van de stress? Onzekerheid, ambitie, druk van buiten of hebben je vader en oma eigenlijk precies hetzelfde? Ben je moe doordat je te veel doet of omdat je geen zin hebt. Ben je moe sinds de ziekte van Pfeiffer, of sinds je ziek geweest bent? In een homeopathisch consult onderzoeken we dat. We schrijven op de symptomen medicatie voor zodat de vermoeidheid verdwijnt, de colitis kan gaan genezen en de gevoeligheid in de aanleg stabiliseert. Zo realiseer je duurzame genezing.

Dit artikel is geschreven door klassiek homeopaat Maarten Verzaal.

Foto: J E Theriot (Flickr, CC BY)