Hoe kun je griep voorkomen

Griep
Verkouden

De herfst en winter kenmerken zich in Nederland vaak door hevige regen en donkere, duistere dagen.

Tijdens deze periode beginnen ook veel mensen te hoesten. De griep lijkt toe te slaan. Theoretisch kunnen het niet van die grote aantallen zijn, want we zijn allemaal gevaccineerd toch? Ja, de overheid wist natuurlijk niet precies welke griep er zou komen, maar door te vaccineren leken we beschermd. Helaas is niets minder waar. Ieder jaar wordt gewoon een groot deel van de bevolking getroffen door dit geniepige virusje dat in de zachte, kwakkelende winter goed gedijt.

Griep! Een epidemie lijkt in aantocht. Maar hoe kunnen we griep voorkomen?

  • Zorg voor voldoende rust
  • Eet voldoende vitamines en mineralen
  • Eet gezond
  • Voorkom stress, drukte of onregelmatige leefstijl tijdens deze periode

Bekijk hier 12 tips om griep te voorkomen »

Zorg goed voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen is heus niet, geen Carnaval in februari vieren. Goed voor jezelf zorgen, houdt niet in, dat je niet een paar dagen met minder slaap of rust af kunt. Nee, goed voor jezelf zorgen houdt in, dat je doorlopend zorgt voor balans in je gezondheid. Dat je voldoende reserves hebt voor tijden dat er een grotere aanslag op je gedaan wordt in slechtere tijden. En mocht het dan onverhoopt toch nog mis gaan, dan kun je er in ieder geval van uit gaan dat de griep probleemloos verloopt. Dat er geen complicaties bijkomen. Dat de griep geen slepend karakter zal krijgen. Even een paar dagen wat koorts, verkouden, hoesten wellicht, een paar zere spieren of botten, maar na de tweede dag voel je alweer, dat je in de lift zit. Een beetje extra vitaminen C, extra fruit en lekker zweten onder het dons. Een week later voel je je als herboren, want je ruimt er ook wat mee op!

Homeopathische gezien kun je de griep goed ondersteunen met plantaardige middelen. Deze zorgen ervoor dat de koorts effectief is, de verkoudheid de bacteriën weer opruimt en dat je de rust kunt pakken. Een genezende slaap doet immers wonderen.

Homeopathisch gezien kun je je weerstand heel goed verhogen, door gedurende het hele jaar middelen te gebruiken. Eerst om alle bestaande klachten op te lossen en daarna om je constitutie sterker te maken. Daarmee is je afweersysteem altijd verdacht op virussen en bacteriën in de buitenlucht. Want die kunnen we niet op de wintersport sturen. Die zijn er altijd!