“Homeopathie kan artrose een halt toeroepen”

Reuma
Artrose

In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen (zoals artrose, Bechterew, jicht) aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma kan op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen. Bijna 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. Wat kan homeopathie dan voor u betekenen?

De meeste vormen van reuma zijn regulier behandelbaar maar niet te genezen. De behandeling door de reumatoloog of huisarts bestaat vaak uit het voorschrijven van pijnstillers en ontstekingsremmers. Soms worden gewrichten aan elkaar vastgezet als de pijn te erg is. Met pijnstillers en ontstekingsremmers ervaren veel patiënten wel verlichting van de klachten, maar genezen doet het niet. Daarnaast belast het vaak jarenlang gebruik van deze medicijnen ook de lever en nieren aanzienlijk. Een aantal bekende vormen van reuma zijn: artrose, artritis, ziekte van Bechterew, fibromyalgie, jicht, osteoporose, en hypermobiliteit. Maar ook de ziekte van Lyme en het fenomeen van Raynaud vallen hieronder.

Homeopathie kan het immuunsysteem van het lichaam ondersteunen zodat er minder ontstekingen optreden. Ook kan het lichaam in een betere conditie komen door de behandeling zodat er de reumatische aandoening vertraagt of tot stilstand komt. De homeopathische behandeling van reuma bestaat uit het geven van:

  • botversterkende middelen
  • een passend middel tegen ontstekingen
  • een middel op de erfelijke aanleg voor reuma
  • specifieke plantaardige homeopathische geneesmiddelen tegen de pijn
  • ten slotte passende Schüsslercelzouten, vitamines en mineralen  (zoals vitamine D en magnesium) voor het verbeteren van de botdichtheid

“Ik ben heel verbaasd over wat homeopathie bij artrose kan doen”

"Ik ben heel verbaasd over wat homeopathie bij artrose kan doen" Mevrouw M. (64 jaar) vertelt over haar ervaringen met homeopathie: ‘Ik ben heel verbaasd over wat homeopathie voor een lichaam kan doen. Ik heb door heel mijn lichaam artrose, de afgelopen jaren zijn aan mijn vingers gewrichten vast gezet en kreeg ik een knieprothese. Eigenlijk ben ik helemaal versleten. Het herstel na die operaties viel tegen. De gewrichten wilden niet goed meer aangroeien door een storing in de botopbouw. Toen kwam ik een kennis tegen die goede ervaringen had met het herstel van haar gebroken been met homeopathie. Ik wilde dat wel proberen. Het consult was heel prettig: Ik werd gehoord, er werd naar me geluisterd. Ik gebruikte zware pijnstillers maar dat hielp maar een paar uur. De homeopathische middelen die mijn homeopaat voorschreef, in combinatie met voedingssupplementen en de celzouten hielpen zo goed dat ik van de pijn afkwam. Nu slik ik helemaal geen pijnstillers meer. Toen ik vorig jaar ook nog last kreeg van osteomalacie (botverweking) in mijn bekken en osteoporose (broze botten) heeft mijn homeopaat met homeopathie dat proces kunnen stopzetten. Achteraf vind ik het jammer dat ik me niet eerder in homeopathie verdiept hebt. Homeopathie kan artrose niet genezen, maar wel een halt toeroepen.’

Dit artikel is geschreven door Manon Bruins

Bronvermelding: www.reumafonds.nl