Homeopathie laat de liefde weer stromen

Annelies Meester
Liefde

In februari vieren we Valentijnsdag, de dag van de liefde. Wat heeft dat nu met homeopathie te maken, vraag je je misschien af. Ik kan je daarover een mooie ervaring vertellen.

Een 58-jarige vrouw die al 15 jaar geleden was gescheiden was in behandeling voor depressie en hoofdpijn. De depressie had veel te maken met haar verleden. Haar huwelijk was niet goed, haar man kreeg een buitenechtelijke relatie en daar leed ze erg onder. Toen de kinderen groot waren besloot ze te scheiden. “Het is de beste beslissing die ik ooit genomen heb”, zei ze. Maar het jarenlange alleen zijn viel haar niet makkelijk. Ze voelde zich eenzaam en verdrietig om het verleden. “Ik zou zo graag weer eens enorm verliefd willen worden”, zei ze. Maar door de negatieve ervaringen uit haar huwelijk had ze een muurtje om zichzelf heen gebouwd en was ze niet in staat om haar gevoelens te laten gaan.

Ik gaf de vrouw homeopathische medicijnen. De hoofdpijn en de depressieve gevoelens werden geleidelijk minder. Ze was een stuk vrolijker, maar voelde nog steeds een gemis als ze ’s avonds thuis kwam in een leeg huis. Toen toonde een mannelijke collega op haar werk belangstelling voor haar.

Aanvankelijk hield ze de boot af, het risico om afgewezen te worden wilde ze niet meer nemen. In de loop van een aantal maanden merkte ze echter dat haar gevoelens steeds sterker werden. Ze kon er niet meer om heen: ze was verliefd! Schoorvoetend begon ze zich open te stellen voor het idee van een liefdesrelatie. In het begin was ze zeer onzeker. Hoe doe je zoiets: inmiddels was het 35 jaar geleden dat ze verkering had gehad. Een periode van aarzelingen en angst om opnieuw afgewezen te worden volgde. Homeopathische medicijnen hielpen haar om haar angsten te overwinnen.  Haar gevoelens bleven sterker en uiteindelijk gaf ze zich eraan over. De negatieve ervaringen uit het verleden waren verwerkt en speelden geen blokkerende rol meer.

Zo kan homeopathie dus ook helpen, om de liefde weer te laten stromen.

Dit artikel is geschreven door Annelies Meester