Homeopathie verenigingen

Over klassieke homeopathie

Er zijn in Nederland twee landelijke verenigingen die zich inzetten voor de (klassieke) homeopathie. Dit zijn de Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie (NVKH) en de Vereniging Homeopathisch Artsen Nederland (VHAN). Zij onderhouden contacten met zorgverzekeraars, het Ministerie en behartigen de belangen van de homeopaten in Nederland.

Consumentenvereniging

Daarnaast is er een consumentenbelangenorganisatie, de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland. Deze vereniging streeft naar een situatie waarbij de patiënt de vrijheid heeft om te kiezen voor reguliere of complementaire zorg of een combinatie daarvan. Het is van essentieel belang dat de patiënt zijn zorgvraag kan neerleggen bij een adequaat opgeleide behandelaar.

De Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP), is een overkoepelende organisatie van natuurgeneeskundige beroepstherapeuten. De NWP-natuurgeneeskundigen hebben het gezamenlijke doel een stand van bekwame en deskundige natuurgeneeskundigen te vormen en een wettelijke erkenning voor deze stand te realiseren.

Meer informatie: