Meld vaccinatieschade bij Lareb

Vaccinatie
Lareb - Agnes Kant

Herken je na het lezen van de artikelen op deze website bepaalde dingen? Denk je dat je kind ook last heeft van bepaalde symptomen of klachten die te relateren zijn aan de vaccinaties? Meld je dan aan bij Lareb. Deze organisatie bewaakt de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in Nederland.

Wees alert op vaccinatieschade, ook na een paar maanden. Het melden van vaccinatieschade is belangrijk. Daarmee kunnen we onze kennis over reacties op inentingen vergroten. Jouw melding kan ertoe leiden dat andere ouders beter worden geïnformeerd. Toch is vaccinatieschade niet altijd direct duidelijk.

Terugkerend patroon

‘Mijn kind heeft dit ook.’ Het kan een alarmerende gedachte zijn die je het liefst zo ver mogelijk wegdrukt. En toch … In het begin is vaccinatieschade nog niet zo duidelijk. Want ieder kind heeft weleens wat. Maar wanneer de ziekten of aandoeningen steeds terugkeren, is het goed om daarbij vaccinaties te betrekken.  

Maanden later

De symptomen of klachten die mogelijk te relateren zijn aan vaccinaties, hoeven niet direct na de inenting op te treden. Dat kan ook enkele weken of zelf maanden later nog gebeuren. Zo kan het gebeuren dat je kind steeds meer en erger last krijgt van een allergie. De gevoeligheid daarvoor kan al besloten hebben gelegen in de erfelijke belasting van het kind: bepaalde aandoeningen komen dan in een familie relatief vaak voor. De vaccinatie heeft die gevoeligheid geprikkeld. Vaccinatieschade kan zich ook uiten in steeds weer terugkerende verkoudheden, astma, bronchitis, eczeem, gedragsveranderingen etc.

Waar moet je zijn?

In Nederland kun je zo’n melding doen bij Lareb (www.lareb.nl). Je kunt ook terecht bij de officieel verantwoorde instanties: de persoon die de vaccinatie destijds heeft gegeven. Mocht je daar geen gehoor vinden, of is je kind al jaren geleden ingeënt, dan kun je rechtstreeks naar het RIVM bellen. Op de website van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) vind je een meldingsformulier dat je kunt downloaden en invullen.

Homeopathische behandeling

Vaccinatieschade valt homeopathisch goed te behandelen. Verschillende middelen kan je homeopaat inzetten om je kind weer in een zo goed mogelijke conditie te krijgen. Adressen van homeopaten bij jou in de buurt vind je op onze site

 

Vaccinatieschade kan zich uiten in steeds weer terugkerende verkoudheden,
astma, bronchitis, eczeem en gedragsveranderingen