Mijn bevalling

Ervaringen uit de praktijk
Mijn bevalling

Homeopathie was voor mij een grote steun tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Omdat ik geen voorstander ben van het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap, was homeopathie een goed alternatief.

Hiermee kon ik mijn hoofdpijn en rugklachten onder controle houden. Daarnaast bleek homeopathie ook goed te werken bij andere zwangerschapsklachten die zich bij mij voordeden zoals vocht vasthouden en vermoeidheid. Waar ik tegenop zag waren vooral eventuele negatieve reacties van hulpverleners rond de bevalling vooral toen mijn bevalling medische werd, en onder leiding van een arts-assistent was. Maar dit bleek volledig onterecht te zijn. Of ze zelf wat met homeopathie hebben betwijfel ik, maar ze lieten mij gewoon mijn gang gaan met het inzetten van de middelen.

Na de bevalling ga ik door met het inzetten van de middelen. Van mijn homeopaat heb ik een aantal middelen op voorraad gekregen zodat ik die na mijn bevalling des gewenst meteen kon inzetten. Het heeft mij erg verbaast hoe snel ik me weer de oude voelde. Een dag na de bevalling voelde ik me al fit genoeg om een aantal uur op te zijn. Dit was super, want dit stelde mij instaat om zelf samen met mijn partner ons pasgeboren dochtertje in bad te doen, en lekker van haar te kunnen genieten.

Ik ben ervan overtuigd dat de homeopathische middelen voor een groot deel hebben bijgedragen aan mijn snelle herstel. Inmiddels is de bevalling alweer een aantal maanden achter de rug en ben ik sinds drie weken weer aan het werk, wat erg nadelige gevolgen heeft voor de borstvoeding. Door de drukte die het werk met zich meebrengt liep de borstvoeding erg terug. Ik heb ook hiervoor homeopathie ingezet en inmiddels is de borstvoeding weer gestabiliseerd.

Bij een eventuele volgende zwangerschap zal ik zeker weer voor homeopathie kiezen, en ik kan het ieder ander aanraden.

M.D., Haaksbergen