MRSA-bacterie behandelen

Ervaringen uit de praktijk
MRSA

In de afgelopen week spreek ik een man die door een ongeluk met zijn cirkelzaag vier toppen van zijn vingers afgezaagd heeft, vier weken geleden. Een bizar verhaal natuurlijk, schrik voor z’n gezin, direct in de ziekenauto richting ziekenhuis, de toppen van zijn vingers hingen nog aan een draadje.

Twee toppen zijn er weer aangenaaid, met de grote vraag daarbij natuurlijk of het leven er weer in komt; gevoel, bloedsomloop, temperatuur? Natuurlijk heeft deze meneer vanaf de eerste seconde de acute, geïndiceerde middelen gebruikt en is daar ongelooflijk trouw in geweest. Hierdoor is de bloedsomloop goed en snel op gang gekomen, is het gevoel terug en ziet het er allemaal heel mooi geheeld uit. Hij was ongelooflijk blij! En de homeopathie kan natuurlijk niet meer stuk of wel, we hebben er een trouwe voorstander bij!

Hij vertelde dat hij net terug was uit het ziekenhuis. En ik zag het ook, want hij mocht het verband er voor het eerst weer af. Meneer blij, ik minder; het aanzien van de geschonden hand behoefte geen tekst… Hij vertelde dat hij een aantal dagen geleden gebeld was door het ziekenhuis. Zijn kamergenoot, waar hij 4 weken geleden bij op de kamer had gelegen, werd verdacht van de MRSA bacterie. En dus moest hij ook gecontroleerd worden op deze gevaarlijke MRSA bacterie. Even schrapen langs de binnenkant van neus en wang en dan 5 á 6 dagen wachten op de uitslag.

Logisch zou je zeggen… Ware het niet dat:

  • hij al weer 3 weken thuis was
  • zijn hele sociale netwerk, uiteraard met bloemen en zoenen, in deze drie weken bij ‘m thuis op ziekenbezoek was geweest
  • zijn vrouw ook in de ziekenhuisweek dagelijks meerdere keren op bezoek kwam; evenals zijn 4 kinderen en aanhang
  • de verpleging en artsen ook hun leven geleefd hebben in de afgelopen drie weken
  • hij al weer twee weken ‘op pad’ gaat; d.w.z. boodschappen, de bibliotheek, de biljartgroep aanmoedigen, een verjaardag van vrienden etc.
  • zijn vrouw een praktijk heeft, dus dagelijks veel patiënten ziet
  • zijn vrouw er bij studeert en nét in deze periode 3 lesdagen moet volgen

Wie, wat, waar, waarom en hoé zou er nog behandeld moeten gaan worden? Wist je overigens dat ook hiérop de klassieke homeopathie een antwoord heeft? Informeer gerust bij één van onze praktijken bij je in de buurt.