MRSA bacterie overwonnen met homeopathie

Actueel
MRSA bacterie

Een patiënt van mij (91 jaar) lag in het ziekenhuis omdat ze was gevallen. Ze had haar heup gebroken en lag samen met een andere vrouw die was geopereerd aan haar heup op één kamer. Het ging de dames voorspoedig tot op zondagavond de andere vrouw wat grieperige verschijnselen vertoonde en de wond weer een beetje openging en er wat gelige pus uitkwam. De vrouw in paniek omdat er gelijk gezegd werd dat dit niet zo best was en dat ze weer geopereerd moest worden omdat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid om de MRSA bacterie zou gaan. Ze was ook wat koortsig.

Mijn cliënte had dit allemaal aangehoord (je hebt nu eenmaal geen privacy in het ziekenhuis) en besloot mij te bellen van kun jij er iets mee. Ik kreeg grote schrik dat mijn cliënte daar op een kamer lag waar de MRSA rondwaarde en zei van ja. Gelukkig wilde de buurvrouw wel hulp omdat ze had gezien hoe snel mijn cliënte weer op de been was met homeopathie. Dus spoorslags naar het ziekenhuis onder het motto iedere minuut telt en middelen gebracht. Er was inmiddels iets op kweek gezet van mevrouw om te kijken of het inderdaad de MRSA was. Ik heb haar Mercurius gegeven en Pyrogenium en haar gezegd dat ze dat ieder kwartier in afwisseling  moest nemen zolang ze wakker was.

De volgende morgen vernam ik dat mevrouw in de loop van de avond al minder koortsig was geworden  en dat tegen de morgen er een behoorlijke hoeveelheid pus uit de wond naar buiten was gekomen en de verpleging dat niet snapte. Echter bleek de ontstekingsgraad die ze opmaten een behoorlijke daling te vertonen in vergelijking  met de avond ervoor.

Er werd aangegeven dat het inderdaad om de MRSA ging. Die dag verder gegaan met de middelen om het kwartier en ’s avonds was mevrouw weer een stukje beter. Er werd al snel gezegd dat er toch niet weer geopereerd hoefde te worden en ik heb mevrouw er Calendula bij gegeven. Daarna ging het helemaal snel beter en mocht mevrouw op donderdag naar huis omdat er geen spoor meer van de bacterie aan te tonen was en mevrouw zich heel goed voelde. De wond was dicht en mooi roze en er was niks meer te zien van de problemen. Ook mijn patiënt heeft de bacterie niet gekregen terwijl ze toch best wel kwetsbaar was.

Ik vond het heel leuk om te doen, om zo aan te tonen hoe goed en snel homeopathie kan werken ook bij zeer serieuze problemen.