Nazorg kankerpatiënt schiet ernstig te kort

Actueel
Vrouw leidt aan kanker

Kanker, een ziekte die gemist kan worden als kiespijn. Een ziekte waarbij je niet eens je fantasie nodig hebt om je al een beeld te vormen over de hoeveelheid ellende die op je af komt na het stellen van deze diagnose. En voor je het weet zit je in een rollercoaster van gebeurtenissen, emoties, behandelingen, beslissingen nemen, keuzes maken, regelen, ondergaan en vooral overléven.

Kom je dan terug, vaak na maanden tot een jaar, in het ‘normale’ leven, dan moet alles, écht alles een plekje gaan krijgen. Want vanaf het eerste moment heb je geen kans meer gekregen, geen moment meer gehad om stil te staan bij wat je is overkomen. En je zult merken dat alle opgeslagen emoties, zich gaan melden om alsnog aandacht te vragen om op die manier opgelost te kunnen worden.  Daarbij heeft je lijf het e.e.a. aan medicatie te verstouwen gehad; chemo, pijnstilling, bestraling, hormonen, narcose etc. En raak dat maar eens weer kwijt… Ondertussen wil je je weer van je beste kant laten zien; thuis, bij je partner, je kinderen, je werk…

Natuurlijk weten we van patiënten die onze praktijken bezoeken dat het oppakken van je leven na een behandeling voor kanker erg zwaar is. Toch zien we heel duidelijk dat het mét de homeopathische ondersteuning vaak goed lukt en dat na drie maanden tot een half jaar de energie terugkomt, de slaap verbetert, vermoeidheid zich herstelt, de patiënt weer veerkrachtiger en sterker wordt, het geheugen beter functioneert en het allerbelangrijkste, dat je weer toekomst ziet. De moeite waard om te proberen wellicht, waarna je eerst in de inner-cirkel, je gezin, de kinderen, het leven, weer op orde kunt krijgen. En daarna volgt de rest, familie, werk en andere relevante zaken.

Het zelf genezend vermogen van de mens is bijzonder en opteert altijd voor herstel, als het kan. Door de grote hoeveelheid indrukken, chemisch synthetische middelen, operaties etc. kán het zelf genezend vermogen soms niet meer reageren. Daarin heeft het ondersteuning nodig. Die ondersteuning biedt de homeopathie op basis van natuurlijke, niet toxische, veilige middelen waardoor herstel kan plaatsvinden.

Bij ál onze praktijken ben je van harte welkom om ondersteuning te vinden. Een oriënterend gesprek kan al helpend en verduidelijkend zijn!