Netelroos; om gek van te worden

Ervaringen uit de praktijk
Netelroos

Een jonge vrouw die voor het eerst bij mij in de praktijk kwam, was nogal sceptisch en ook enigszins moedeloos vanwege het feit dat ze enkele jaren medicijnen had gebruikt omdat gedacht werd dat haar klachten allergisch waren. Pas nadat duidelijke werd dat er sprake was van netelroos zou ze hiervoor de juiste medicijnen krijgen.

Maar ze consulteerde mij omdat ze volgens eigen zeggen al genoeg was vergiftigd met veel pijnstillers en andere medicatie. Ze wilde niet nog meer.

Tijdens ons eerste gesprek werd duidelijk dat de netelroosklachten er al enkele jaren waren. Het was een soort komen en gaan, meer of minder heftig. Ook werd duidelijk dat er veel was gebeurd in haar nog jonge leven de laatste jaren. Een moeilijke thuissituatie die maakte dat ze vrij jong het ouderlijk huis verliet, ze moest zelf veel uitzoeken ten aanzien van de toekomst, had een ongelukkig liefdesleven, werd ontslagen en daar bovenop was ze gevallen met nare gevolgen. De laatste paar jaar was het de netelroos met heftige jeuk, die haar zo belemmerde. Ze had psychische last van de zichtbare uitslag, maar was ook vermoeid omdat ook ’s nachts de jeuk doorging. Ze werd er letterlijk gek van.

Omdat ze veel medicatie had gebruikt is de behandeling gestart met het opruimen van deze medicatie in het lichaam. Tegelijkertijd waren er in de erfelijke situatie ook veel huidklachten terug te vinden aan moeder zijde, zodat ik ook daarop ben gaan behandelen met een nosode. Daarnaast heb ik haar een acuut middel gegeven voor de netelroos wat ze frequent kon gebruiken zodra het de kop op zou steken. Aanvankelijk kwam er meer rust en trad de netelroos minder vaak op, maar als er zich iets emotioneels afspeelde had ze meteen weer een aanval. Daarna ben ik dieper gaan behandelen op de trauma van de afgelopen jaren en doordat ze zich bewuster werd van alle emoties die ze weggestopt had en die tijdens de behandeling aan de oppervlakte kwamen traden haar netelroosaanvallen soms nog miniem op.

Na een paar jaar vertelde ze dat ze nu duidelijk zag dat de netelroosaanvallen een uiting waren van alles wat ze opgekropt had en nu verwerkt had en ze zei dat het leven haar nu weer toelachte en ze zin had in de toekomst waarin ze inmiddels haar weg ten aanzien van werk, relatie en hobby had gevonden.

Over Netelroos

Urticaria (urtica = brandnetel) is de medische naam voor netelroos of galbulten. Het is een zich in korte tijd ontwikkelende, vaak heftig jeukende uitslag van de huid, die begint met rode vlekjes en daarna in verdikte bleke plekken kan overgaan. De huidafwijkingen kunnen al of niet samenvloeien tot grotere vlakke plakkaten. Lees meer over Netelroos »

Wil je weten wat een homeopathische behandeling voor jou kan betekenen? Raadpleeg dan een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »