Niet gevaccineerde kinderen veel minder vaak allergisch en ziek

Nieuws
Vaccinatie

Over het algemeen heerst de overtuiging dat vaccinaties een belangrijke bijdrage leveren aan de volksgezondheid en dat mensen hierdoor minder vatbaar zijn geworden voor ernstige aandoeningen.

Een nieuw onderzoek door VaccineInjury.info maakt korte metten met deze overtuiging door aan te tonen dat niet-gevaccineerde kinderen veel minder vaak getroffen worden door allergieën, auto-immuun ziekten, neurologische problemen, endocriene aandoeningen en andere ziekten dan kinderen die wel gevaccineerd zijn.

8000 niet-gevacineerde kinderen onderzocht

De Duitse homeopaat Andreas Bachmair verzamelde gegevens van meer dan 8000 niet-gevaccineerde kinderen uit tenminste 15 verschillende landen en vergeleek deze met de gezondheidsgegevens van ruim 17.400 gevaccineerde kinderen die hadden geparticipeerd in een Duitse studie met de naam KiGGS – een Duits onderzoeksprogramma naar de gezondheid van kinderen en adolescenten.

De kinderen uit beide studies varieerden in leeftijd tussen de 0 en 17 jaar, maar de meeste kinderen in de studie naar niet-gevaccineerden waren 8 jaar oud of jonger. Beide studies gebruikten echter dezelfde criteria met betrekking tot de verzameling van gegevens over de gezondheid van de kinderen, en beide studies zijn betrouwbaar gebleken.

In elke gezondheidscategorie was de algemene gezondheid van de niet-gevaccineerde kinderen veel beter dan die van de gevaccineerde kinderen. Allergieën kwamen bij gevaccineerde kinderen bijvoorbeeld tweemaal zoveel voor als bij niet-gevaccineerde kinderen. Erger nog; gevaccineerde kinderen liepen bijna 8 maal zoveel kans op de ontwikkeling van astma of chronische bronchitis als niet-gevaccineerde kinderen.

Auto-immuunziekten

Een ander dramatisch verschil tussen de twee groepen werd waargenomen in de categorie van auto-immuunziekten. Terwijl minder dan een half procent van de niet-gevaccineerde kinderen een auto-immuunziekte ontwikkelde, was dat bij de gevaccineerde kinderen zo ongeveer 7 procent – en volgens het Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) lijdt momenteel bijna 25 procent van de Amerikanen aan een auto-immuunziekte (Deze getallen zullen in Europa niet veel anders zijn).

Andere gezondheidscategorieën waarin niet-gevaccineerde kinderen het beter deden dan gevaccineerde kinderen omvatten neurodermatitis, herpes, otitis media (middenoorontsteking), hooikoorts, hyperactiviteit, scoliose, epilepsie en toevallen, migraine en schildklieraandoeningen. De enige categorie waarin geen significant verschil tussen de beide groepen optrad was diabetes mellitus (suikerziekte), een aandoening die overigens bij slechts circa 0,2 procent van de kinderen jonger dan 20 jaar voorkomt.

De volledige Bachmair vaccinatie studie, compleet met details en grafieken kun je hier vinden.

Lees ook: