Ochtendlicht maakt slanker

Nieuws
Ochtendzon

Uit onderzoek blijkt dat mensen die ’s ochtends blootgesteld worden aan zonlicht slanker zijn dan mensen die ’s middags pas hun eerste zonnestralen van de dag ontvangen.

Terwijl deze mensen niet meer sporten of gezonder eten dan de middaggroep.

Licht heeft effect op onze gezondheid

Licht heeft invloed op onze biologische klok. Deze regelt onder andere onze spijsvertering.  “Als iemand niet voldoende licht krijgt op het juiste moment van de dag, kan het de biologische klok aantasten” legt onderzoeker Phyllis C. Zee uit. “Hierdoor verandert je voedselmetabolisme en kan je gewicht toenemen.”

Twintig minuten is al genoeg

Niet alleen de blootstelling aan de zon is belangrijk, ook is het belangrijk hoe lang je van het zonnetje geniet. Volgens het onderzoek heeft het al een effect om twintig tot dertig minuten zonlicht te ontvangen tussen 08.00 en 12.00 uur. Maar hoe langer je de zonnestralen op je huid voelt hoe beter.

Mensen werken helaas vaak in een werkomgeving met weinig licht waardoor we veel zonnewarmte missen. Daarom adviseren de onderzoekers vooral elke kans te grijpen om naar buiten te gaan. Zelfs op een bewolkte dag kan de zon effect hebben op je gewicht.

Kijk voor meer informatie op Kijkmagazine »