Psoriasis met homeopathie behandelen

Actueel
Psoriasis

Het krijgen van psoriasis is meestal familiair bepaald. In het voorgeslacht zijn namelijk meestal bij broers of zussen soortgelijke klachten aanwezig. Daardoor is het in de meeste gevallen ook zeer hardnekkig. Voor de hedendaagse geneeskunde is het een chronische ziekte, waar je niet meer van af komt. Uitwendige behandelingen zoals licht en zout kunnen verlichting brengen.

Een traag en hardnekkig proces

Mensen die aan psoriasis lijden kunnen er enorm door in beslag genomen zijn, vooral als het zich over hoofd, armen, benen, romp en rug heeft uitgebreid. Er kunnen ook gewrichtsklachten ontwikkelen, artritis psoriatica. In een acute fase kunnen de klachten ook snel en agressief verlopen met veel jeuk met als gevolg slapeloosheid en grote vermoeidheid. Over het algemeen verloopt het proces traag. In de homeopathie noemen we dat Psora. De klachten veranderen langzaam, zijn hardnekkig en moeilijk te breinvloeden. Homeopathische middelen die het reactie vermogen van de patiënt verbeteren zijn daarbij onontbeerlijk.

Kan homeopathie psoriasis positief ondersteunen?

Om psoriasis te ondersteunen zal uw homeopaat niet alleen een middel voorschrijven voor de psoriasis. Meerder middelen komen daarvoor in aanmerking (het voorschrijven van een homeopathisch middel is afhankelijk van hoe, waar, wanneer de ziekte zich uit), maar is zeker ook afhankelijk van het inzicht in de erfelijke achtergronden. Niet alleen of er psoriasis in de familie zit is belangrijk, maar ook de andere erfelijke klachten. Het voorschrijven van een tussenmiddel is meestal een must, waardoor de patiënt sneller en accurater kan reageren.

De behandeling van dit hardnekkige en diepgewortelde probleem is een kwestie van geduld, doorzettingsvermogen en inzicht in de werkzaamheid van de homeopathie. Dit samen zal zeker leiden tot verbetering en eventuele genezing van de psoriasis. Voor de psoriasis patiënt kan de homeopathie een enorme verlichting opleveren, met de daarbij passende vergroting van levenskwaliteit en welbevinden. De moeite waard!

Ervaring met psoriasis

Over het algemeen zijn de ergste klachten redelijk snel te verbeteren. Vaak speelt onderdrukking van huidklachten of andere aandoeningen een verergerende rol op de psoriasis en is het noodzakelijk ook die gevolgen homeopathisch te behandelen. Is er door de behandeling uiteindelijk rust ontstaan, dan kan de constitutie behandeling beginnen, hetgeen betekent dat er langzaam een steeds grotere afname van de klachten zal plaatsvinden.
Voedingsadviezen en baden met Meine base zout kunnen het proces versnellen, maar uiteindelijk zal de genezing van binnenuit plaats moeten vinden, vanuit het door de homeopathie steeds sterker wordende zelfherstellende vermogen.

Meer weten over de homeopathische behandeling van psoriasis? Vind een klassiek homeopaat bij jou in de buurt »

Dit artikel is geschreven door André Ernst