Reuma in de familie

Reuma

Een aantal jaren geleden kwam mevrouw van Bergen onder behandeling met Reuma. In haar familie had iedereen reuma, haar moeder, haar zussen, tantes…. Met name in de vrouwelijke lijn. 

Haar oma was in haar jonge jaren besmet met TBC (Tuberculose) en verder waren er eigenlijk geen andere chronische ziekten in haar familie. Mevrouw ten Bergen had heel veel pijn in haar gewrichten, ze waren bijna continue ontstoken, warm en stijf en ze kon niets meer vasthouden.

Zoon Mathijs van Bergen woonde met zijn vriendin en inmiddels 3 kleine kinderen op Java en wanneer mevrouw ten Berge met haar man bij hen logeerde had ze, dankzij het warme klimaat, geen last.

Na gedegen uitvragen kreeg mevrouw een middel voorgeschreven. En vol goede moed startte ze de behandeling.  Het ging goed toen ik haar drie maanden later weer zag en ook tijdens de tussentijdse evaluatie gaf ze steeds positieve feedback. Ruim een half jaar geleden ging ze met haar man weer voor 4 maanden naar Java waar ze inmiddels een leuk, vast en eigen onderkomen hadden. Dichtbij hun zoon en zijn gezin.

Al in het vliegtuig realiseerde zich dat ze haar homeopathische middelen vergeten was. Schrik, maar ja je kunt moeilijk omkeren dus helaas, dan maar even niet gebruiken…

En dat ging goed. Dat ging zo goed dat weer terug in Nederland ze ook niets meer gebruikte. Echter na twee maanden begonnen haar handen weer een beetje te ‘zeuren’.  Ze schrok en realiseerde zich ineens dat ze de homeopathische draad helemaal niet meer had opgepakt en belde me gelijk.

Ze kon niet gelijk komen, het liep tegen de vakantie en sowieso hebben we een wachttijd van drie maanden waardoor een plekje lastig werd. Maar ik kende mevrouw inmiddels goed dus besloot de draad op te pakken daar waar ik dacht dat logisch was in de hoop haar weer snel te kunnen helpen.

Onlangs stond haar afspraak en ik dacht al met enige regelmaat aan haar, benieuwd naar hoe het zou zijn.  En toen ze kwam begon ze gelijk te praten; ‘ja, ik ben hier wel maar eigenlijk gaat het gewoon goed. ’t Is dat ik de afspraak heb staan maar als het zo blijft, teken ik er voor…’

Ze had totaal geen pijn meer, kon alles weer, geen ontstekingen meer, etc. Wat mevrouw nog miste terugkijkend op haar behandeling totdat ze zelf gestopt was?

  • Een mineraal constitutiemiddel waardoor alles wat we destijds bereikt hadden te laten beklijven.
  • Bestendigen!  Zoals de wortels van een plant de mineralen in de aarde nodig hebben om te blijven wortelen. Daardoor was deze mevrouw nog iets teruggevallen toen ze haar acute middelen niet meer gebruikte.

Mooi resultaat dus, ze kon weer verder en voor een terugval hoeven we nu niet meer bang te zijn. Dát gaat niet meer gebeuren. Kunnen we altijd zoveel bereiken met de homeopathische middelen?  Ja en nee…

In dit geval 100% ja omdat in de familie en mevrouw zelf “alleen maar” reuma voorkwam en geen andere chronische ziekten. Als homeopaat kun je je dan vol richten op “alleen” de Reuma.

In de meeste gevallen is het emmertje van de erfelijkheid méér gevuld. Dat wil zeggen dat er meerdere of een veelvoud aan chronische ziekten in de familie voorkomen. Denk dan aan astma, reuma, allergieën, kanker, fibromyalgie, schildklierproblemen, hart- en vaatziekten, veel reis- of werk gerelateerde vaccinaties, ongelukken, etc.

Als de reuma zich dan manifesteert, hebben we ook met veel aspecten vanuit de erfelijkheid te maken. Een mengvorm dus of wel, een bolletje wol met 10 kleuren door elkaar. Lukt het dan niet om reuma te behandelen?
Ja, zeker wel!  Maar dan hebben we wel meer tijd nodig dat in het geval van mevrouw van Bergen. Dan moet eerst het bolletje wol ontrafeld worden, alle kleuren weer op hun eigen plek.  In die tijd zullen de reumaklachten al een stuk verbeteren, maar nog niet opgelost zijn. Pas als de bol wol, lees; je constitutie, lijf, organisme, ontrafeld en gezonder gestructureerd is, kunnen we ‘meters maken’. In zeker acht van de tien gevallen lukt het om mensen geheel van hun reuma af te helpen.

Een mooi resultaat, maar fijner nog; degene die het betreft krijgt hierdoor een heel ander leven!