Rode gist rijst verlaagt cholesterol en meer

Gezond leven
Rode gist rijst

Rode gist rijst verlaagt de LDL-cholesterol met 22%, dat bevestigt Italiaans onderzoek gedaan op gezonde personen met verhoogd cholesterolgehalte.

Daarnaast zagen onderzoekers ook een daling van ontstekingen en een daling van ‘herstelwerken’ aan de bloedvatwanden. Er waren aan deze vier weken durende behandeling geen bijwerkingen gebonden. Het onderzoek maakte gebruik van een rode gist rijst extract met 10 mg monacoline.

Rode gistrijst is een door Europa goedgekeurde cholesterolverlager. Maar rode gist rijst doet duidelijk meer: door ontstekingen te verlagen, pak je de belangrijkste oorzaak van aderverkalking aan. Dat er minder herstelwerken aan de bloedvatwanden zijn, duidt erop dat ze effectief in een betere staat zijn. Wanneer herstel continu belemmerd wordt (o.a. door ontstekingen), zullen de bloedvatwanden verharden en vernauwen.

Cholesterol natuurlijk verlagen

Als je een verhoogd cholesterol hebt krijg je regulier cholesterolverlagende medicijnen voorgeschreven die je de rest van je leven moet slikken. Er zijn echter ook natuurlijke alternatieven, zoals Cholexin. Cholexin bevat een uitgekiende en gepatenteerde combinatie van natuurlijke cholesterol verlagende stoffen met Q10 die zonder bezwaar en bijwerkingen kunnen worden ingenomen. Bovendien helpt Cholexin het cholesterol naar de natuurlijke balans te verlagen, waardoor je het niet altijd hoeft blijven te gebruiken. Lees meer over Cholexin »

Bron: ABCgezondheid.nl