Servicelijn Borstvoeding

Borstvoeding en homeopathie
Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap zijn moeder en kind één. De geboorte is de eerste scheiding tussen moeder en kind. Door deze scheiding word de baby op zichzelf terug geworpen. Zelf de temperatuur regelen, de ademhaling, de spijsvertering en de uitscheiding. Daarnaast moet het trauma van de bevalling verwerkt worden en aanpassing plaatsvinden aan het ritme van de levensomstandigheden.

Ook komt in deze fase de eerste en diepste binding met de moeder tot stand. Het is, zo is bekend in de ontwikkelingspsychologie, voor de verdere harmonische ontwikkeling van de baby van groot belang dat de binding met de moeder optimaal tot stand kan komen. Hiervoor heeft de moeder met borstvoeding het beste instrument. Ze drukt de baby als het ware bij iedere voeding aan haar hart. Door borstvoeding te geven heet de moeder haar baby welkom. Ze zegt al het ware, ‘je bent welkom, ik zal je voeden’.

De moeder ruikt aan de baby of het haar kindje is, een binding ook van moeder naar kind. Voor de baby betekent borstvoeding: ‘welkom, nabijheid en intimiteit, warmte, geborgenheid, veiligheid en bij verzadiging totale ontspanning’. Deze kwaliteiten wens je iedere baby aan het begin van zijn of haar leven van harte toe.

Borstvoeding is ontzettend waardevol voor de gezondheid van de baby. De afweerstoffen in de moedermelk geven de eerste tijd bescherming, zodat het kind de tijd heeft om zelf een afweersysteem op te bouwen. Bovendien is het geven van de borst belangrijk om de band tussen moeder en kind te ontwikkelen. Een goed begin is het halve werk, ook in een mensenleven.

Problemen met borstvoeding?

Wanneer zich problemen in de borstvoedingsperiode voordoen is het belangrijk om deze zo spoedig mogelijk op te lossen zodat de gezonde en voorspoedige ontwikkeling niets in de weg wordt gelegd. Klassieke homeopathie kan vrijwel alle verstoringen (spruw, borstontsteking etc.) binnen afzienbare tijd en op een natuurlijke, niet schadelijke en geen onderdrukkende wijze helpen oplossen.

Om het begin van moeder en kind zo kansrijk mogelijk te maken heeft een team klassiek homeopaten de Servicelijn Borstvoeding opgericht. Kraamvrouwen die problemen hebben met borstvoeding kunnen ondersteund worden klassieke homeopathie. Diverse lactatiekundigen van borstvoedingscentra in het hele land zijn hiervan op de hoogte en verwijzen jonge moeders met problemen rondom de borstvoeding door naar deze service.

Raadpleeg ons gerust via de Servicelijn Borstvoeding!

Gebruik maken van onze Servicelijn Borstvoeding ?

Via de Servicelijn Borstvoeding word je, na het invullen van het serviceformulier, dezelfde dag nog gebeld door een NVKH-erkende klassiek homeopaat RH, met specifieke ervaring bij borstvoedingsproblemen. Zij neemt een korte telefonische anamnese af en zal op basis van die informatie één of meerdere middelen voorschrijven, advies geven en een intensieve begeleiding bieden tijdens deze fase van de behandeling.

De kosten voor het gebruik van deze servicemogelijkheid zijn 60 euro, incl. de middelen tijdens deze acute fase. Deze kosten, gefactureerd per mail, kun je indienen bij je zorgverzekeraar.

Aanvraagformulier Servicelijn Borstvoeding

Om gebruik te maken van onze Servicelijn Borstvoeding kun je onderstaand formulier invullen. Een klassiek homeopaat RH zal dan z.s.m. contact met je opnemen.

[Form id=”28″]