Spiegelbeeld special over kanker en complementaire behandelingen

Nieuws

In de uitgave van maart van Spiegelbeeld magazine zit een special over kanker.

De bedoeling van de serie artikelen in deze uitgave is om de lezers een breed inzicht te geven in complementaire behandelmogelijkheden op het moment dat de diagnose kanker is gesteld. Veel complementaire methoden zijn geschikt om kanker en andere levensbedreigende aandoeningen te voorkomen of te genezen. Met deze special wordt duidelijk dat reguliere en alternatieve behandelmethoden prima naast elkaar kunnen bestaan.

Klassiek homeopaat Ewald Stöteler stelt in deze special dat ‘vanuit het gezichtspunt van de homeopathie een tumor het resultaat is van een activiteit in het lichaam zelf. De tumor is niet de ziekte, maar slechts het gevolg van een ziekte. Het lichaam maakt een tumor als gevolg van een aanhoudende verstoring in het van nature gezonde, innerlijke evenwicht. Het is dus belangrijk om het immuunsysteem en zelf genezend vermogen van het lichaam te herstellen’.

Naast Ewald Stöteler zijn er bijdragen van Henk Fransen, Richard Hoofs, Hayo Bol, Ewald Stöteler, Hylke Bonnema & Stefanie Bussing, Ard Pisa, Wim Huppes, Désirée Röver, Lizzy Turelinckx en Marja van Luyn.

Over Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is een onafhankelijk tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap.

Congres over homeopathie en kanker

De Stichting Hahnemann Homeopathie (SHH) organiseert op 2 en 3 april een hoogst interessant congres met als thema: De Banerji Protocollen & de ziekteclassificatie van Hahnemann inde behandeling van kanker. De Indiase artsen Dr. Prasanta en Dr. Pratip Banerji, die veel onderzoek gedaan hebben naar homeopathie en kanker zullen hun kennis delen. In het schitterende, pittoreske stadje Köthen, waar Hahnemann zijn boek ‘de chronische ziekten’ heeft geschreven (1821 tot 1834) wordt dit fantastisch congres gehouden. Oud en nieuw wordt met elkaar verenigd; de filosofie van Hahnemann volledig doorleefd en in de praktijk gebracht door drie TOP arts/homeopaten.